Ελλάδα

Μία θηριωδία έξω από την πόρτα μας

Αδιανόητα περιστατικά θανάτωσης ζώων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
μία-θηριωδία-έξω-από-την-πόρτα-μας-972660
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Όλο πιο ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα η κακοποίηση ή θανάτωση ζώων ανά την επικράτεια.

Ασυνείδητοι συμπολίτες μας, σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν δίπλα μας, στις γειτονιές μας, που φέρονται με βάναυσο τρόπο στα ζώα, με πολλά από αυτά να βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο.

Φόλες, πυροβολισμοί, νεογέννητα σκυλιά που εντοπίζονται σε σκουπίδια. Μπορεί καθημερινά να προβάλλονται ως μεμονωμένα περιστατικά, από αυτά που βλέπεις στο timeline σου στο facebook και πατάς ένα «λυπάμαι» ή μία «θυμωμένη φάτσα», δείχνεις για δευτερόλεπτα την… οργή σου ή τη στεναχώρια σου και σκρολάρεις παρακάτω.

Αφήνοντας όμως το δέντρο και κοιτάζοντας το δάσος, πραγματικά θα σοκαριστείς. Κάναμε μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες. Προβληματιστήκαμε. Εξοργιστήκαμε.

«Μετρήσαμε» δεκάδες περιστατικά. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Χαλκιδική, Σιάτιστα, Βόλος, Ηγουμενίτσα, Τρίπολη, Ναυπακτία, Ζαγορά, Χίος κ.α.

Αλήθεια. Τι πάει λάθος με αυτόν τον κόσμο; Και τι πάει λάθος με όλους τους υπολοίπους μας;

Είναι δυνατόν να πυροβολεί κάποιος 10 φορές ένα σκυλί και ένα ολόκληρο χωριό να μην έχει ακούσει τίποτα;

«Έλα μωρέ που να μπλέκεις;» ή «Αδέσποτα ήταν, θα μας έτρωγαν».

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πλέον εξοργιστικά περιστατικά εις βάρος ζώων τα οποία -σημειώνουμε ξανά- συνέβησαν ΜΟΝΟ τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Φρίκη στις Σέρρες: Πυροβόλησε σκύλο 10 φορές και τον πέταξε στα σκουπίδια

Αδιανόητο περιστατικό στις Σέρρες με αδέσποτο σκύλο να δέχεται τουλάχιστον 10 πυροβολισμούς από αεροβόλο όπλο και να εντοπίζεται νεκρός στα σκουπίδια. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ψυχικό Σερρών και φαίνεται ότι δράστης ήταν ένας ασυνείδητος κάτοικος του χωριού.

Πέντε νεκρά σκυλιά στη Χαλκιδική

Έρευνες σε ολόκληρη την Χαλκιδική πραγματοποιούν οι Αρχές με αφορμή αρκετά νεκρά σκυλιά που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Νικήτης.

Τα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά στη Χαλκιδική και πλέον γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τόσο οι ιδιοκτήτες τους, όσο και τα αίτια που ξεψύχησαν. Δημοτικός υπάλληλος στη Νικήτη, ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με τις σκληρές εικόνες σε δρόμο αγροτικής περιοχής και ειδοποίησε την αστυνομία.

Φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν να χυθεί άπλετο φως και φοβούνται πως πίσω από τα όσα έγιναν, κρύβεται ακόμα ένα έγκλημα με φόλες που έριξαν ασυνείδητοι.

Σύμφωνα την Αστυνομία, τα ζώα δεν έφεραν εμφανή σημάδια κακοποίησης. Ορισμένα είχαν τσιπάκια και θα κινηθεί η διαδικασία να βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους.

Βόλος: Πέταξε νεογέννητα γατάκια στα σκουπίδια

Στη σύλληψη μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πέταξε νεογέννητα γατάκια σε κάδο απορριμμάτων προχώρησαν οι αρχές στον Βόλο. Η είδηση έγινε γνωστή από τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου που κλήθηκε από τις αρχές για να συνδράμει μετά το σοκαριστικό περιστατικό.

Σκοτώνουν με φόλες αδέσποτα σκυλιά μετά την επίθεση σε μάνα και παιδί στον Αλμυρό

Ανάστατος ο Βόλος από τα όσα συμβαίνουν στον Αλμυρό, με αδέσποτα σκυλιά να εντοπίζονται νεκρά τις τελευταίες μέρες, από τις φόλες που έχουν ρίξει ασυνείδητοι. Ορισμένες έχουν πέσει ακόμα και σε παιδικές χαρές. Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο τους προηγούμενους μήνες για επιθέσεις από αγέλες σκύλων και είχαν ζητήσει από τον δήμο να ενδιαφερθεί για να λυθεί το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και όπως φαίνεται κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βάλουν την υπογραφή τους, σε ένα έγκλημα.

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδος οι αγέλες ζώων, οι οποίες κάνουν επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί πλέον μάστιγα, καθώς η μέριμνα των Δήμων για τον περιορισμό των ζώων και κατά συνέπεια, την προστασία των πολιτών, είναι ελλιπής.

Λίγο μετά την καταγγελία για επίθεση αγέλης σκύλων σε μητέρα με το παιδί της, στο φως έρχονται δέκαδες καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων ακόμα και μέσα στην πόλη. Σύμφωνα με μία νέα καταγγελία για δηλητηριάσεις ζώων, άγνωστοι έριξαν φόλα ακόμα και σε παιδική χαρά.

Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις και μέριμνα για τις επιθέσεις αλλά και για τις προσπάθειες δολοφονίας των ζώων είναι ελλιπής. Η κ. Μαρία που κατοικεί στον Αλμυρό Βόλου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα Mega», καθώς η ίδια «έχασε» το σκυλάκι της από φόλα.

«Η θηριωδία που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στον Αλμυρό δεν έχει προηγούμενο με τις φόλες. Καθημερινά «χάνουμε» τα δικά μας ζώα όχι μόνο τα αδέσποτα. Βγαίνουμε βόλτα και τα σκυλιά μας τρώνε φόλες. Είμαστε δεκάδες κάτοικοι που το έχουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν σώζεται κανένα ζωάκι. Με το φάρμακο που βάζουν αυτή την περίοδο δεν σώζεται κανένα ζώο. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν μετρηθεί τουλάχιστον νεκρά ζώα», είπε αρχικά.

«Ισχύει και η πληροφορία για 78 ζώα και είναι πολλά περισσότερα, πάμε τα σκυλάκια μας βόλτα και δε τα γυρίζουμε πίσω. Φόλες πάντα υπήρχαν σε όλες τις περιοχές, το πρόβλημα εντείνεται προεκλογικά. Μετά τις τελευταίες καταγγελίες για επιθέσεις έχει γεμίσει ο τόπος φόλες», συμπλήρωσε η κ. Μαρία. «Ο Αλμυρός είναι πολύ μικρή περιοχή σε σχέση με το μέγεθος των θανάτων των ζώων», τόνισε κλείνοντας η καταγγέλλουσα.

Εύοσμος: Πέταξαν σκυλίτσα και τα νεογέννητά της στα σκουπίδια

Φόλες στην Σιάτιστα και στο Τσοτύλι

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 67χρονος που έριχνε φόλες σε σκυλιά

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη σε περιοχή της Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Ηγουμενίτσας, 67χρονος που επιχείρησε με φόλες να θανατώσει αδέσποτα σκυλιά.

Ειδικότερα, η σύλληψη έγινε όταν οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας, εντόπισαν σε σημεία κοντά στο σπίτι του κατηγορούμενου, έξι τεμάχια κρέατος εμποτισμένα με δηλητήριο, δηλαδή φόλες, που είχε τοποθετήσει για τη θανάτωση των αδέσποτων ζώων.

Τα τεμάχια κρέατος κατασχέθηκαν προκειμένου να εξεταστούν από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Αποδεκάτισαν με φόλες γάτες και περιστέρια στην Τρίπολη

Άγνωστος ή άγνωστοι σκόρπισαν φόλες στη Τρίπολη στην περιοχή Μπασιάκου με αποτέλεσμα αρκετές γάτες και περιστέρια να βρουν φρικτό και βασανιστικό θάνατο, μέχρι τώρα οι κάτοικοι βρήκαν 8 γάτες και 5 περιστέρια νεκρά.

«Καλέσαμε την αστυνομία και ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλά νεκρά ζωάκια. Θέλουμε να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες και να τιμωρηθούν», τονίζουν οι κάτοικοι.

Ναυπακτία: Άγνωστοι έριξαν φόλες και πέθαναν τρία σκυλιά

Σε μια απάνθρωπη κίνηση προχώρησαν άγνωστοι στο Λιβαδάκι Ναυπακτίας, οι οποίοι έριξαν φόλες και θανατώθηκαν τρία σκυλιά. Τα άτυχα σκυλάκια τα φρόντιζε μια κυρία.

Χίος: Τουλάχιστον 60 ζώα έχουν θανατωθεί τους τελευταίους μήνες

Στη Χίο, οι οργανώσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου καθώς και της «Κιβωτού του Θοδωρή» κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων έπειτα από τους θανάτους αδέσποτων ζώων με φόλες.

Παράλληλα, την Παρασκευή (10/3) έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εισαγγελία της Χίου με παρουσία δεκάδων φιλόζωων που διαμαρτύρονται για το θάνατο που έχουν βρει τουλάχιστον 60 ζώα τους τελευταίους μήνες.

Υπογράμμισαν πως οι εγκληματικές ενέργειες από τους αγνώστους που θανατώνουν τα ζώα γίνεται με τη χρήση φυτοφαρμάκων και άλλων δηλητηρίων. Επίσης ανέφεραν πως οι φόλες μπορεί να έχουν και άλλες συνέπειες, αφού από την ώρα που θα «ρίξει» κάποιος την φόλα, αυτή δρα ανεξέλεγκτα και είναι άγνωστο ποια μπορεί να είναι η κατάληξη ακόμα και για παιδιά, που παίζουν στην ίδια περιοχή.

Σίνδος: Καταγγελίες για μαζικές φόλες σε αδέσποτα

Όπως καταγγέλλει το σωματείο Άριελ, από την Πέμπτη 9/3 το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, όταν και έγινε η ανακοίνωση, πέντε σκυλιά δολοφονήθηκαν και δύο σώθηκαν επειδή τα πρόλαβαν μέλη του Σωματείου.

Επιπλέον το εν λόγω σωματείο, για την βοήθεια των πολιτών, δημιούργησε και έναν χάρτη από τα σημεία που βρίσκονται οι φόλες προκειμένου να αποφεύγονται.

Έριξαν φόλες σε αδέσποτα σκυλάκια στην Πελασγία

Σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, αναγνώστρια κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες:

«Θα ήθελα να καταγγείλω ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε στην Πελασγία του δήμου Φθιώτιδας.

Είμαι από τα άτομα εδώ στην περιοχή που ταΐζουμε τα αδέσποτα.

Σήμερα, λοιπόν, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στο δρόμο του νηπιαγωγείου της περιοχής, προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τα σκυλάκια που ταΐζουμε.

Με τη βοήθεια των γονέων των παιδιών καταφέραμε να το σώσουμε.

Και σας ρωτώ στο σημείο αυτό, ενοχλούν τα αδέσποτα που είναι ακίνδυνα και όχι το γεγονός ότι μικρά παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών είδαν ένα ζωντανό να σπαρταράει μπροστά στα μάτια τους και να βγάζει αφρούς από το στόμα του;

Στην περιοχή υπάρχουν υπεράριθμα αδέσποτα ζώα που προσπαθούμε καθημερινά να τα ταΐσουμε από το υστέρημά μας.

Ντροπή! Τι παράδειγμα θα δώσουμε στα παιδιά μας!

Υ.Γ. Πολλές φορές έχουμε δεχθεί τον τελευταίο καιρό υβριστικά σχόλια και απειλές επειδή ταΐζουμε αδέσποτα. Σήμερα, οι απειλές τους έγιναν πράξη…»

Έγκλημα στη Ζαγορά: Δολοφονούν σκυλιά με φόλες- “Επικήρυξη” με 2000 ευρώ

Δέκα σκυλιά, δεσποζόμενα και αδέσποτα έχουν θανατωθεί την τελευταία εβδομάδα στη Ζαγορά καθώς όλη η περιοχή έχει γεμίσει με φόλες .

Οι κάτοικοι μαζεύουν από τους δρόμους τις σορούς των ζώων , ενώ φόλς έχουν ριχτεί και μέσα σε ιδιωτικά κτήματα και δολοφονούνται δεσποζόμενα ζώα. Κάτοικος “επικήρυξε” τον δολοφόνο των ζώων με 2000 ευρώ.

“Υπάρχει ένας δολοφόνος ανάμεσά μας που σκοτώνει τα ζώα σε όλη την περιοχή. Ξέρω δέκα συμπολίτες μου που έχασαν τα σκυλιά τους .

Εάν βρούμε τον υπεύθυνο θα τον στείλουμε στον εισαγγελέα”, τόνισε στα gegonota.news ο κ. Στασινός.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα