Ελλάδα

Μιχαλολιάκος: Αναμένεται έφεση κατά της απόφασης για αποφυλάκισή του

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Parallaxi
μιχαλολιάκος-αναμένεται-έφεση-κατά-τ-893560
Parallaxi

Στη Λαμία είναι πλέον στραμμένο τα «φώτα» μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να προχωρήσει στην υφ’ όρων απόλυση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών, σταματά να είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, απόφαση η οποία αναμένεται να επανεξεταστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου χωρεί άσκηση έφεσης, ενέργεια την οποία δεν αποκλείεται να «αξιοποιήσει» ο εισαγγελέας Εφετών, προκειμένου το ζήτημα να επανεξεταστεί.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι στην έφεση θα προταθούν τα στοιχεία που έθεσε ο εισαγγελέας ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου.

Συγκεκριμένα, θα δοθεί βαρύτητα στην μην πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων, εμμένοντας ότι από την έως και σήμερα αρθρογραφία του, ο Νικ. Μιχαλολιάκος φαίνεται αμετανόητος αφού εμμένει ότι ο εγκλεισμός του είναι αποτέλεσμα πολιτικής δίωξης και σκευωρίας σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι κατά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που αποφάσισε την αποφυλάκιση του Νικ. Μιχαλολιάκου με περιοριστικούς όρους, ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να αφεθεί ελεύθερος, κάνοντας μονόδρομο για τους δικαστές την απόφαση αποφυλάκισης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα