Μήνυση καταθέτουν οι εργαζόμενοι στο τραμ – “Απανωτά ατυχήματα στη Γλυφάδα”

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Parallaxi
μήνυση-καταθέτουν-οι-εργαζόμενοι-στο-980121
Parallaxi

Για μεθοδευμένη απαξίωση της γραμμής Τραμ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ, με αφορμή την πρόσφατη παράσυρση του 14χρονου στη Γλυφάδα, “1,5 μήνα μετά το τελευταίο ατύχημα συρμού Τραμ με ηλικιωμένο άνθρωπο, σε κοντινό σημείο στην παραλία της Γλυφάδας”.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, μετά το πρώτο ατύχημα, οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως “η πυκνή βλάστηση των δέντρων κατά μήκος του τροχιοδρόμου, στο δίκτυο της γραμμής ΤΡΑΜ, σε συνδυασμό το μεγάλο ύψος των θάμνων, αλλά και την ελλιπή συντήρηση – κοπή τους, δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος (ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή). Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια αδιαφορία από όλους τους αρμόδιους μετά από όλες αυτές τις οχλήσεις. Πρέπει να ΣΚΟΤΩΘΕΙ κάποιος συνάνθρωπος μας για να γίνουν τα αυτονόητα;“.

Σήμερα, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ ενημερώνει πως από τότε δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ή κοπή πρασίνου κατά μήκος του παραλιακού κομματιού της γραμμής Τραμ στην Γλυφάδα και ενημερώνει πως τις επόμενες μέρες θα καταθέσουν, μέσω της νομικής υπηρεσίας του Σωματείου, Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ

«Άλλο ένα περιστατικό με τραυματισμό πεζού με συρμό Τραμ έγινε εχτές στις 21/10 /2024 στον Δήμο Γλυφάδας, στο ύψος του κολυμβητηρίου, στην οδό Διαδόχου Παύλου.

Δυστυχώς όσο και να φωνάζουμε, ό,τι Δελτίο Τύπου και να βγάλουμε, όσες συναντήσεις και να πραγματοποιήσουμε, η ουσία είναι μια ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ της γραμμής Τραμ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί, ακριβώς μετά από 1,5 μήνα από το τελευταίο ατύχημα συρμού Τραμ με ηλικιωμένο άνθρωπο, σε κοντινό σημείο στην παραλία της Γλυφάδας.

Τότε βγάλαμε Δελτίο τύπου σαν εργαζόμενοι γράφοντας:

“Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ενημερώσει γραπτώς και προφορικώς, όλους τους αρμοδίους, (ΣΤΑΣΥ, ΔΗΜΟΥΣ) ,για το συγκεκριμένο πρόβλημα ασφαλείας που δημιουργείται κατά την οδήγηση των συρμών ΤΡΑΜ.

Η πυκνή βλάστηση των δέντρων κατά μήκος του τροχιοδρόμου, στο δίκτυο της γραμμής ΤΡΑΜ, σε συνδυασμό το μεγάλο ύψος των θάμνων, αλλά και την ελλιπή συντήρηση – κοπή τους, δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος (ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή). Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια αδιαφορία από όλους τους αρμόδιους μετά από όλες αυτές τις οχλήσεις.

Πρέπει να ΣΚΟΤΩΘΕΙ κάποιος συνάνθρωπος μας για να γίνουν τα αυτονόητα;

Οι συνάδελφοι Ηλεκτροδηγοί καλούνται να οδηγήσουν στο δίκτυο αυτό, προσπαθώντας με τον επαγγελματισμό τους και με την εμπειρία τους όλα τα χρόνια, να αποφύγουν καθημερινά πολλά ατυχήματα που αφορούν την μειωμένη ορατότητα.

Ενημερώνουν καθημερινά μέσα από διαδικασίες που υπάρχουν (Ασύρματος , Κέντρο Ελέγχου, Επιθεωρητές , φωτογραφίες, βίντεο ) για τα επικίνδυνα σημεία.

Δυστυχώς όμως δεν γίνεται καμία ενεργεία από κανέναν.

Δεν είναι δυνατόν οι πεζοί να διακινδυνεύουν την ζωή τους και οι Ηλεκτροδηγοί να ταλαιπωρούνται ψυχικά και σωματικά από τέτοια περιστατικά”.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ…..

Μετά από 1,5 μήνα ο Δήμος Γλυφάδας δεν έχει κόψει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ όχι μόνο στο σημείο που είχε γίνει τα πρώτο ατύχημα , αλλά ούτε έχει κάνει κάποια κοπή πρασίνου κατά μήκος του παραλιακού κομματιού της γραμμής Τραμ στην Γλυφάδα.

Μπροστά στα θέλω του Δημάρχου Γλυφάδας για κατάργηση της γραμμής Τραμ, δεν υπολογίζουν την ασφάλεια των πεζών, επιβατών και εργαζόμενων…

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε μέσω της νομικής μας υπηρεσίας, Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα