Ελλάδα

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Ο γάμος είναι σχέση ανδρός-γυναικός

«Λανθασμένη επιλογή, η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία»

Parallaxi
μητροπολίτης-θεσσαλονίκης-ο-γάμος-εί-1086223
Parallaxi

Στο θέμα σχετικά με το νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση όσον αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην TV100, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Συγκεκριμένα, σημείωσε στην εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» με τον Βασίλη Κοντογουλίδη, τα εξής:

«Η προσωπική μου θέση σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να διαφέρει από την θέση της αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως διατυπώθηκε και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, χωρίς αυτό να έχει μια μορφή απαξίωσης προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ένα συγκριμένο τρόπο ζωής ή κάποιες επιλογές αλλά έχει να κάνει με αυτό που Εκκλησία πάντοτε πίστευε, πιστεύει και θα διακηρύσσει.

Ότι ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός. Ασφαλώς η πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν.

Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια.

Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία» ανέφερε ο κ. Φιλόθεος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα