Ελλάδα

«Μπορούμε να δεχτούμε κόσμο» – Το στοίχημα του Πηλίου για την 28η Οκτωβρίου

Νότα αισιοδοξίας, χωρίς να ξεγελούν το κοινό, προσπαθούν να περάσουν τοπικοί φορείς και επαγγελματίες με το ενδιαφέρον όμως του κοινού να είναι πάρα πολύ χαμηλό

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
μπορούμε-να-δεχτούμε-κόσμο-το-στοί-842905
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και μία εβδομάδα πριν από την 28η Οκτωβρίου θα αναφερόμασταν στα άρθρα μας στις υψηλές πληρότητες που θα κατέγραφαν τα ξενοδοχεία του Πηλίου για το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας το προηγούμενο διάστημα φαίνεται ότι έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ψυχολογία του κοινού που γυρίζει την πλάτη του σε έναν κατά τα άλλα αγαπημένο προορισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ενδιαφέρον για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου μετά βίας ξεπερνάει το 20%, ενώ για τα Χριστούγεννα… δεν χτυπάει τηλέφωνο.

Μπορεί το κοινό να είναι ακόμα «μουδιασμένο», αλλά οι τοπικοί φορείς και οι επαγγελματίες δίνουν σύνθημα ετοιμότητας να υποδεχτούν όποιον θέλει να επιλέξει το Πήλιο και τα υπόλοιπα ορεινά χωριά του Βόλου για μία «απόδραση» λίγων ημερών, τονίζοντας ότι πρόθεσή τους είναι να προσφέρουν ποιότητα και ασφάλεια στους επισκέπτες.

«Όταν έγινε η ζημιά η σεζόν ήταν σε εξέλιξη. Τα πράγματα όμως βελτιώθηκαν γρήγορα. Εννοείται ότι διακόπηκε η λειτουργία καταστημάτων και εστιατορίων, όμως έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε πλέον σε μία φάση κανονικότητας.

Μπορούμε να δεχτούμε κόσμο, η προσέλευση είναι ασφαλής, να τους προσφέρουμε μια διαμονή με ποιότητα. Δεν είναι στόχος μας η ποσότητα, να έρθουν δηλαδή πολλοί επισκέπτες αλλά να φύγουν έχοντας άσχημες εικόνες» σημειώνει στην parallaxi η Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, πρόσφατα εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου.

«Πάθαμε φυσικά ζημιές, αλλά έχουν αποκατασταθεί. Όπως έχει αποκατασταθεί και η πρόσβαση μέσω του κεντρικού δρόμου προς τα χωριά Κισσού και Μουρεσίου. Αρχίζει ξανά η κυκλοφορία.

Υπάρχει πλέον μια ομαλότητα, είναι κρίμα να φαίνεται κλειστός ο προορισμός και να παρασύρονται όλοι από τα όσα έγιναν στη Θεσσαλία.

Έχουμε ένα πανέμορφο βουνό που περιμένει τους επισκέπτες. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 28 και 29 Οκτωβρίου η γιορτή κάστανου στο Ξουρίχτι. Οι παραγωγοί εκεί είχαν μια εξαιρετικά ποιοτική συγκομιδή» προσθέτει η κυρία Χριστοδούλου και καταλήγει:

«Θέλουμε να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας, όχι ξεγελώντας τον κόσμο, αλλά να περάσουμε το μήνυμα ότι μπορούν να έρθουν με ασφάλεια σε έναν αγαπημένο προορισμό».

Καμία διάθεση ουσιαστικής βοήθειας των επιχειρήσεων

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στη Θεσσαλία Τηλεόραση ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου για να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας όμως την αδιαφορία της Πολιτείας.

«Δυστυχώς πέρα από τη μερική αναστολή κάποιων επιχειρήσεων για τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει κανενός είδους βοήθειας ως επιχορήγηση, ως επιστρεπτέα, ως οποιαδήποτε μορφή έχουμε προτείνει για τις επιχειρήσεις. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση που δεν ξέρουμε πώς θα βγούμε από αυτήν.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουμε πει σε όλους τους υπουργούς, εάν εφαρμόζονται στο 10% των επιχειρήσεων είναι ζήτημα.

Υπάρχουν περιοχές στο Βόλο και στο Πήλιο που επανήλθαν στην κανονικότητα. Γι’ αυτό το λόγο και καλούμε τον κόσμο να μας επισκεφτεί. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα πρέπει να επικοινωνήσει με το κατάλυμα που θέλει να επισκεφτεί. Τα καταλύματα έχουν επανέλθει στην κανονικότητα ως προς την λειτουργία, αλλά όχι προς τις κρατήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μικρό request 10-20% για την 28η Οκτωβρίου και έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο για τα Χριστούγεννα.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι η περιοχή είναι κατεστραμμένη.

Είναι κατεστραμμένη, υπάρχουν προβλήματα σε πολλές περιοχές, υπάρχουν όμως και περιοχές που πρέπει να τις βοηθήσουμε να διατηρηθούν σε λειτουργία. Αυτό δεν το καταλαβαίνει η κυβέρνηση.

Ζητάμε από τους φίλους και τους επισκέπτες του Πηλίου να περάσουν τις διακοπές τους εδώ για να ενισχύσουν την κατάσταση και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν την καλύτερη φιλοξενία που υπάρχει».

Κάλεσμα από την Ενωση Ξενοδόχων για αποδράσεις στον Βόλο και το Πήλιο

Κάλεσμα προς τους πολίτες της Μαγνησίας να στηρίξουν τον τουρισμό της περιοχής απευθύνει η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας μετά τις ζημιές που υπέστη ο κλάδος από τις καταστροφικές πλημμύρες.

«Οι άνθρωποι κι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας κάνουν μεγάλη προσπάθεια, έχουν ήδη να επιδείξουν αποτελέσματα και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κατορθώσει να επαναφέρουν τη ζωή και τη λειτουργικότητα σε κανονικά επίπεδα. Πολλά από τα χωριά του Πηλίου είναι προσβάσιμα με τις επιχειρήσεις τους σε πλήρη λειτουργία. Προσβάσιμες και εν λειτουργία είναι πολλές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου. Σε ένα μεγάλο μέρος του και το οδικό δίκτυο του Πηλίου λειτουργεί κανονικά» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα στους επισκέπτες της Μαγνησίας να συνεχίσουν τις αποδράσεις στον Βόλο και το Πήλιο.

«Ακόμα κι αν υπάρχουν σημάδια που έμειναν από τη μανία της Φύσης, η περιοχή μας παραμένει υπέροχη. Οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζετε ήδη. Είστε όλοι εσείς που πάρα πολλά χρόνια τώρα επιλέγετε τη Μαγνησία για τις διακοπές σας, τις εκδηλώσεις, τα συνέδρια, τις αποδράσεις στη Φύση, τα αθλητικά γεγονότα, τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες γιορτές και πολλά άλλα. Γνωρίζετε καλά ότι το Φθινόπωρο έχει τις γνωστές και λατρεμένες εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις.

Και πάνω από όλα αυτά, είμαστε μαθημένοι να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία από τον τόπο μας και την παράδοση μας στη φιλοξενία.

Επικοινωνήστε με τις επιχειρήσεις της επιλογής σας προκειμένου να κανονίσετε μια άνετη διαμονή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα