Ελλάδα

Νάουσα: «Λουκέτο» στη βιομηχανία Βαρβαρέσος – Στο δρόμο 130 οικογένειες

Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας που εδρεύει στην Ημαθία

Parallaxi
νάουσα-λουκέτο-στη-βιομηχανία-βαρβ-1154586
Parallaxi

«Κεραυνός εν αιθρία» έχει πέσει στην οικονομική ζωή της Νάουσας, μετά την είδηση «σοκ» πως κλείνει η εταιρεία ενδυμάτων και υφασμάτων Βαρβαρέσος Α.Ε. Μια πολύ αρνητική εξέλιξη που φέρνει αναταραχή στην Ηρωική πόλη, καθώς πάνω από 130 οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο!

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 29 Απριλίου, οι εργοδότες ανακοίνωσαν στο προσωπικό, πως ο επενδυτής που θα έπαιρνε την βιομηχανία, αποφάσισε τελικά να αποσύρει το ενδιαφέρον του και ότι χρειάζεται να βάλουν την υπογραφή τους, προκειμένου να πάρουν την απόλυσή τους και να οδηγηθούν στο Ταμείο Ανεργίας!

Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας που εδρεύει στην Ημαθία και το «λουκέτο» της, θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αύριο Τρίτη 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην νηματουργία Βαρβαρέσος εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Διαβάστε αναλαυτικά:

«Σήμερα η εργοδοσία της Βαρβαρέσος ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι «κλείνει» το εργοστάσιο» καλώντας τους μάλιστα να υπογράψουν τις απολύσεις τους, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν το εργοστάσιο θα κλείσει η όχι.

Η κίνηση της εργοδοσίας προκαλεί πολλά ερωτήματα για τα δικαιώματα και το μέλλον των εργαζομένων! Ύστερα από τόση κοροϊδία και κάλπικες υποσχέσεις, τόσα χρόνια απληρωσιάς οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί κανένα μας δικαίωμα, τη στιγμή μάλιστα η εργοδοσία χρωστάει στους συναδέλφους μας δεδουλευμένα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Όλη αυτή η κατάσταση που έχει μαραζώσει τη πόλη μας και το κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας έχει ως αιτία αυτή την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι επιχειρηματίες , οι κυβερνήσεις τους και οι ενώσεις τους όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσα χρόνια μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και έχουν ρίξει τους συναδέλφους μας στην ανεργία.

Μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τις ζωές μας. Με τον δικό μας αγώνα θα επιβάλλουμε το δίκιο μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Νάουσας να εκφράσει την συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα μας για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα, τα δεδουλευμένα και κάθε εργασιασιακό μας δικαίωμα. Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου αύριο Τρίτη 30/4 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο.

Πηγή: veriotis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα