Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Χειροπέδες σε 25χρονο οπαδό του Παναθηναϊκού για συμμετοχή στα επεισόδια

Συνελήφθη στο σπίτι του, στου Γκύζη - Είχε βοηθήσει τους Κροάτες ακροδεξιούς χούλιγκαν  

Parallaxi
νέα-φιλαδέλφεια-χειροπέδες-σε-25χρονο-ο-1045896
Parallaxi

Συνελήφθη ο Έλληνας οπαδός για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Έλληνας οπαδός του Παναθηναϊκού συνελήφθη στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη και αυτή την ώρα διεξάγεται κατ’ οίκον έρευνα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ήταν ένας από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που λειτούργησαν υποστηρικτικά στην επίθεση των Κροατών.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, θύμα άγριας επίθεσης με μαχαίρι είχε πέσει το μεσημέρι της 22ας Μαρτίου 2023 ο 25χρονος για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο νεαρός βρισκόταν τότε μαζί με τον πατέρα του στη συμβολή των οδών Λουκάρεως και Ραγκαβή έξω από το Εφετείο, καθώς ήταν μάρτυρας σε δίκη για περιστατικό οπαδικής βίας που είχε λάβει χώρα στο Ίλιον. Ομάδα περίπου 20-30 ατόμων -χούλιγκαν αντίπαλης ομάδας- του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε «επαγγελματικά» στο μηρό.

Πέντε μήνες μετά οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν το θύμα της τότε επίθεσης ως έναν εκ των δραστών στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 25χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού ταυτοποιήθηκε από κάμερες ασφαλείας να συμμετέχει στις επιθέσεις μαζί με Κροάτες χούλιγκαν.

Σε αδιέξοδο η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη

Την ίδια ώρα, σε αδιέξοδο κατέληξε η έρευνα για την ταυτοποίηση γενετικού υλικού, στο πλαίσιο της έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις δεν προέκυψε κανένα αξιοποιήσιμο στοιχείο.

«Οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ήξεραν από την αρχή ότι ήταν μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί ήταν πολλοί οι πολίτες που έπιασαν το Μιχάλη για να τον βοηθήσουν και να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έπιασαν τα ρούχα του και τα άλλα σημεία του σώματός του, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί γενετικό υλικό από τον δράστη. Επίσης η ακατάσχετη αιμορραγία επίσης μείωνε τις πιθανότητες εντοπισμού DNA», εξηγούν αστυνομικές πηγές.

Εφεξής όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων και στην ανάλυση νέου οπτικού υλικού. Και αυτό όχι μόνο για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη αλλά και για τη σύλληψη των δεκάδων χούλιγκαν που κατάφεραν να εξαφανιστούν το μοιραίο βράδυ. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν, πάντως, ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ταυτοποίηση του δράστη είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αν και το στάδιο της ανάκρισης έχει ακόμα πολύ δρόμο.

ΠΗΓΗ ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα