Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Σε σταθερή κατάσταση η μητέρα του Μιχάλη

Parallaxi
νέα-φιλαδέλφεια-τα-νεότερα-για-την-κατ-712944
Parallaxi

Ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, που παραμένουν σε νοσηλεία εξέδωσε το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

Σε αυτό αναφέρει:

1) Ημεδαπός υπήκοος, (48 ετών), νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική, η κατάστασή του  είναι σταθερή, είναι απύρετος και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, γίνεται περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος

2) Ημεδαπός υπήκοος, (47 ετών), νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική και η κατάσταση του είναι σταθερή, είναι απύρετος και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, γίνεται περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος

3) Ημεδαπός υπήκοος, (26 ετών), νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική και η κατάσταση του είναι σταθερή, είναι απύρετος και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, γίνεται περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος

4) Αλλοδαπός υπήκοος, (37 ετών), νοσηλεύεται στην Α’ Χειρουργική Κλινική, η κατάσταση του είναι  σταθερή και φρουρείται από την αστυνομία. Λόγω κοιλιακού άλγους το οποίο ανέφερε σήμερα το πρωί κατά την κλινική εξέταση, θα υποβληθεί σε νέο εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο.

5) Επιπλέον, εισήχθη από 08/08/2023 και νοσηλεύεται η μητέρα του θανόντος Κ.Μ., στην Β΄ Καρδιολογική Κλινική, σταθερή και ασυμπτωματική.

Ντίναμο Ζάγκρεμπ: “Η ΑΕΚ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια ανθρώπινη τραγωδία για δικούς της λόγους”

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας επίθεση στην ΑΕΚ με αφορμή τις ανακοινώσεις της Ένωσης που ζητάει την τιμωρία της κροατικής ομάδας για τη δολοφονική επίθεση των οπαδών της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατηγορεί την ΑΕΚ ότι χρησιμοποιεί την τραγωδία με τον θάνατο του Μιχάλη για δικό της όφελος, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ένωση ξεφεύγει από την ευθύνη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ντίναμο Ζάγκρεμπ:

“Με αυτόν τον τρόπο, η GNK Dinamo θέλει να αντιδράσει σε αρκετές συμπεριφορές της ΠΑΕ ΑΕΚ, που σχετίζονται με την τραγωδία που συνέβη στις 7 Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Η GNK Dinamo καταδίκασε επανειλημμένα ξεκάθαρα, απερίφραστα, δημόσια και σκληρά τις ταραχές που, δυστυχώς, οδήγησαν σε θανάτους. Η βία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία και θα παλεύουμε πάντα για τις αληθινές αξίες που προωθεί ο σύλλογός μας, και θέλουμε ειλικρινά να πιστεύουμε ότι η αντίπαλός μας ΑΕΚ μοιράζεται παρόμοιες απόψεις.

Λυπούμαστε που η ΑΕΚ ξεφεύγει από την ευθύνη με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά της, ανεβάζει την ένταση και χρησιμοποιεί ακατάλληλη, επιθετική και υποδαυλιστική γλώσσα σε επίσημες ανακοινώσεις με στόχο να ασκήσει πίεση στην UEFA.

Είναι ιδιαίτερα ακατανόητο το γεγονός πως προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια ανθρώπινη τραγωδία χωρίς κανένα δισταγμό για τους δικούς της λόγους, και το αποτέλεσμα δείχνει την απουσία στοιχειώδους αξιοπρέπειας, ενσυναίσθησης και ευλάβειας προς το θύμα.

Θεωρούμε ακατάλληλη μια τέτοια προσέγγιση, ειδικά γιατί είναι ξεκάθαρο σε όλους, πλην των εκπροσώπων της ΑΕΚ, ότι η GNK Dinamo έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μην συμβεί αυτή η κατάσταση.

Για όλες τις καταστάσεις στην Ελλάδα, οι διοργανωτές έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, δηλαδή η ελληνική αστυνομία και η ΑΕΚ, ως το γηπεδούχο σωματείο.

Θέλουμε να τονίσουμε ξεκάθαρα ότι οι υπεύθυνοι του συλλόγου τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων της ΑΕΚ, της UEFA και της Αστυνομίας για να ρίξουν φως σε όλα τα γεγονότα και να επιστρέψουν την ατμόσφαιρα στον αθλητισμό. Συνεχώς διατηρούσαμε ενεργή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκτός από την ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι του ελληνικού συλλόγου εμπόδισαν κάθε προσπάθεια συνεργασίας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Επιδεικτικά αποχώρησαν από την οργανωτική συνεδρίαση την ημέρα του αγώνα, ακύρωσαν το επίσημο γεύμα των δύο αποστολών, αρνήθηκαν κάθε είδους επικοινωνία και με αυτή τη συμπεριφορά τους έδωσαν στον εαυτό τους τον ρόλο ανακριτή, εισαγγελέα και δικαστή.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια διαδικασία είναι, τουλάχιστον, ένα παράλογο και επικίνδυνο παιχνίδι με τα συναισθήματα σε μια τόσο λεπτή στιγμή.

Καταδικάζουμε αυτού του είδους την επικοινωνία από τους αθλητικούς μας αντιπάλους από την Αθήνα, ειδικά από την στιγμή που η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και καθημερινά μαθαίνουμε νέα στοιχεία για το δυσάρεστο γεγονός. Επισημαίνουμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο δράστης του τρομερού αυτού εγκλήματος είναι Κροάτης ή Έλληνας υπήκοος. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με το όνομα της Ντίναμο με τόσο τερατώδη τρόπο!

Ο σύλλογός μας λατρεύει τις αρχές του σεβασμού και της υγιούς επικοινωνίας με τους ευρωπαίους αντιπάλους μας. Σήμερα συναντάμε όλα όσα δεν είναι αντάξια της συμπεριφοράς ενός ευρωπαϊκού συλλόγου.

Καλούμε τους εκπροσώπους της ΑΕΚ να αφοσιωθούν στο ποδόσφαιρο, να κατευνάσουν τις εντάσεις και να αφήσουν τον ρόλο του ανακριτή και του κριτή στα αρμόδια όργανα.

Πιστεύουμε ότι ο σύλλογός μας είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του κροατικού ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια, παίζοντας συνεχώς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του εθνικού συντελεστή και συμβάλλοντας ισχυρά στις επιτυχίες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας.

Πιστεύουμε ότι η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ως οργανισμός – ομπρέλα μας, θα συμμετάσχει ενεργά σε αυτό το θέμα και θα προστατεύσει τα συμφέροντα του κροατικού ποδοσφαίρου.

Για άλλη μια φορά, πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό τα βήματα που έκανε ο σύλλογος ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα με στόχο την αποτροπή πιθανής βίας και αταξίας.

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου, ο σύλλογος έλαβε ειδοποίηση από την UEFA που απαγορεύει στους φιλοξενούμενους φιλάθλους να συμμετάσχουν στους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League. Την ίδια μέρα ο σύλλογος ενημέρωσε τους φιλάθλους και το κοινό με όλα τα μέσα ότι δεν θα πραγματοποιηθούν πωλήσεις εισιτηρίων για τον αγώνα στην Αθήνα. Επίσης, η ίδια είδηση εστάλη σε όλα τα βασικά κροατικά ΜΜΕ που ανέφεραν την απόφαση της UEFA.

Την επόμενη μέρα, 4 Αυγούστου, η GNK Dinamo έστειλε γραπτή ειδοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση με την οποία την ενημέρωνε για την ώρα αναχώρησης και επιστροφής, αριθμούς πτήσεων, τόπο διαμονής και πιθανή αναχώρηση των φιλάθλων.

Στην ίδια επιστολή τονιζόταν: “Ανάλογα με τον αριθμό των συγκεντρωμένων φιλάθλων δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σύγκρουσης με άλλους οπαδούς που θα βρίσκονται εκείνη την περίοδο στην Αθήνα”.

Την ίδια μέρα, ο σύλλογος συνέταξε έγγραφο στο οποίο καλύψαμε όλα τα θέματα σχετικά με την πιθανή άφιξη των φιλάθλων μας που περιμέναμε στην Ελλάδα. Οι ερωτήσεις στάλθηκαν στους εκπροσώπους της ΑΕΚ, αλλά δεν λάβαμε απάντηση από τον ελληνικό σύλλογο. Το ερώτημα εστάλη και στην UEFA, η οποία απάντησε ότι είναι σημαντικό η ΑΕΚ να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν.

GNK Dinamo”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα