Ελλάδα

Νέα Μάκρη: Πώς συνέβη η τραγωδία με την 10χρονη που πνίγηκε σε πισίνα

Τρία λεπτά έμεινε το παιδί μέσα στην πισίνα

Parallaxi
νέα-μάκρη-πώς-συνέβη-η-τραγωδία-με-την-10-1011218
Parallaxi

Μία άνευ προηγουμένου τραγωδία συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Μάκρη, όταν μία 10χρονη πνίγηκε σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με πνιγμό παιδιού μέσα μία μέρα, μετά και τον πνιγμό του 6χρονου στο Καβούρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στο χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντα στην πισίνα.

Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας. Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα, στο Κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε, να διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Στο σημείο όπου πνίγηκε το παιδί υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, ένας από τους οποίους της έκανε ΚΑΡΠΑ, πριν έρθει το ΕΚΑΒ. Στον χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτά 2 μηχανές του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα