Νέο μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

Μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας και λιπομέτρησης λειτουργεί από την πρώτη εβδομάδα του 2018.

Parallaxi
νέο-μηχάνημα-μέτρησης-οστικής-πυκνότ-280134
Parallaxi

Μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας και λιπομέτρησης λειτουργεί από την πρώτη εβδομάδα του 2018 στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο της Οργανικής Μονάδας «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου- ΨΝΘ».

Με το μηχάνημα αυτό διενεργούνται μετρήσεις οστικής πυκνότητας στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στα ισχία (έλεγχος για οστεοπόρωση) και λιπομετρήσεις (ποσοστό σωματικού λίπους). Επίσης στο  Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν triplex αγγείων, υπερηχογράφημα άνω – κάτω κοιλίας, θυρεοειδούς και μαστών καθώς και ψηφιακές ακτινογραφίες.

Οι εξετάσεις αυτές, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου, Δήμητρα Χαρδαλίδου, παρέχονται δωρεάν με την προσκόμιση ηλεκτρονικού παραπεμπτικού μέσω του ΕΟΠΥΥ και η αναμονή για την εξέταση είναι πολύ μικρή και δεν ξεπερνά τη μία εβδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 2313-324286 κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 13:00.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα