Ελλάδα

Νεοσύλλεκτοι ΚΕΤΘ Αυλώνα: Ζούμε σε άθλιες συνθήκες

Πως θα καθαρίσουμε τα χέρια μας όταν δεν μας δίνουν σαπούνι; Πως θα είμαστε εμείς οι ίδιοι καθαροί όταν δεν υπάρχει ούτε χαρτί υγείας;

Parallaxi
νεοσύλλεκτοι-κετθ-αυλώνα-ζούμε-σε-άθλ-947657
Parallaxi

Χωρίς τελειωμό είναι τα προβλήματα για τους νεοσύλλεκτους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα περιγράφουν με επιστολή τους στο alt:

“Κλείνοντας σχεδόν τις 2 βδομάδες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, έχουμε ζήσει σε άθλιες συνθήκες και έχουμε δει τα χειρότερα. Οι νεοσύλλεκτοι 2023/Ε’ ΕΣΣΟ γράφουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για τις συνθήκες διαβίωσης, να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα μας και να φωνάξουμε “Ως εδω!”

Ξεκινώντας από τα πολύ βασικά, υπάρχει παντελής έλλειψη υγιεινής. Θα πίστευε κάνεις ότι είναι στο χέρι των φαντάρων να φροντίσουν για τα μέτρα υγιεινής μέσα στον θάλαμο τους. Πώς όμως θα απολυμανθούν οι τουαλέτες όταν δεν υπάρχει χλωρίνη; Πως θα καθαρίσουμε τα χέρια μας όταν δεν μας δίνουν σαπούνι; Πως θα είμαστε εμείς οι ίδιοι καθαροί όταν δεν υπάρχει ούτε χαρτί υγείας;

Μήπως έπρεπε κάθε φαντάρος να κουβαλήσει από το σπίτι του μια δωδεκάδα ρολά; Ή περιμένουν να τα αγοράσουμε εμείς με τα 8€ τον μήνα που μας δίνουν;

Μας είναι αδιανόητο το γεγονός ότι πρέπει να παρακαλάμε τα στελέχη για να μην κάνουμε μπάνιο με παγωμένο νερό, και πάλι μόνο 3 από τις μέρες που είμαστε εδώ είχε ζεστό νερό, καθώς κανένα στέλεχος δεν είναι διατεθειμένο να πάρει την ευθύνη σε περίπτωση που το boiler εκραγεί, όπως μας ενημέρωσαν. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως οι ίδιοι οι φαντάροι αναγκάζονται να φτιάξουν τις βουλωμένες βρύσες που ρίχνουν βρώμικο νερό στο μπάνιο και πως πολλοί θάλαμοι έχουν μόνο μια τουαλέτα με λειτουργικό καζανάκι για 20 άτομα!

Ειλικρινά, θα καθόταν κανείς να κοιμηθεί σε σκεπάσματα 25ετιας γεμάτα χώμα και σκόνη, με άπλυτα μαξιλάρια, άλλα κίτρινα, άλλα καφέ και μερικά μέχρι και με σημάδια απο ξεραμένο αίμα πάνω;

Θεωρούμε αυτονόητο πως ένα στρατόπεδο δεν μπορεί να μείνει καθαρό όταν δεν υπάρχουν κάδοι απορριμάτων, όταν οι φαντάροι δημιουργούν αυτοσχέδιους κάδους από κούτες, και όταν δεν δίνονται καν σακούλες σκουπιδιών.

Τα παραπάνω ζητήματα, δεν είναι καν τόσο σοβαρά, όσο η έλλειψη κάθε μέτρου υγιεινής στον χώρο των μαγειρείων που σερβίρουν ληγμένα φαγητά οδηγώντας 45 φαντάρους στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση από αρακά, ο οποίος περιείχε μέχρι και σκουλήκια. Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλλον δεν έμαθε κανείς το μάθημα του και σήμερα (30/9) βράζονται ληγμένα λουκάνικα. Παντού υπάρχουν μύγες, ακόμα και μέσα στα μπουκαλάκια με το λάδι και το ξύδι. Νεοσύλλεκτοι που παρουσιάστηκαν μερικές μέρες νωρίτερα (Δευτέρα 18/9 – Τρίτη 19/9) αναφέρουν επίσης πως υπάρχουν πολλά ποντίκια, τα οποία αναγκάστηκαν να τα πιάσουν ή και να τα σκοτώσουν οι ίδιοι οι νεοσύλλεκτοι.

Μέσα σε όλο αυτό το ντελίριο, οι φαινομενικά άχρηστες εκπαιδεύσεις που περιλαμβάνουν αχρείαστη ορθοστασία, δεν ξεχνούν να μας αναγκάζουν να επαναλαμβάνουμε αλυτρωτικά και εθνικιστικά συνθήματα, όπως το “η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία, ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία”, προσπαθώντας μουλωχτά να φανατίσουν τα νέα παιδιά που είναι αναγκασμένα να υπηρετήσουν και να ζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, αρκετές είναι οι λιποθυμίες από την πολύωρη ορθοστασία μέσα στον ήλιο, καθώς είναι λογικό ένας οργανισμός να μην μπορεί να ανταπεξέλθει με τόσο κακή ποιότητα φαγητού.

Με λίγα λόγια, μας “ταΐζουν” εθνικισμό και από φαγητό ληγμένα… Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς μέσω αυτής της επιστολής, καταγγέλλουμε τις συνθήκες διαβίωσης και απαιτούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή θητεία, που να μας παρέχονται τουλάχιστον τα απαραίτητα”.

Πηγή: alt.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα