Ελλάδα

Νότης Μηταράκης: Ο άνθρωπος που λάτρευε τις γκάφες

Την είδηση της παραίτησης σχολιάζουν και οι χρήστες του Twitter.

Parallaxi
νότης-μηταράκης-ο-άνθρωπος-που-λάτρευ-1038471
Parallaxi

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε ο Νότης Μηταράκης.

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή, όπως τονίζεται σε κυβερνητική ενημέρωση, ενώ στη θέση του τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Σήμερα θυμόμαστε μερικές από τις γκάφες του Νότη Μηταράκη.

#1 Σίγουρα όλοι θυμάστε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο στο υπουργείο Μετανάστευσης στόλιζαν χριστουγεννιάτικες μπάλες με το πρόσωπο του Μηταράκη. Μάλιστα δημοσιεύτηκε και σχετικό βίντεο στην επίσημα σελίδα του υπουργείου στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια αφαιρέθηκε.

#2 «Up and running».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του BBC, ο Νότης Μηταράκης μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης «is up and running». Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ίσχυε και για να δικαιολογήσει το «λάθος» που έκανε σε ανάρτηση του στο facebook ισχυρίστηκε ότι δεν είπε ότι το μετρό λειτουργεί αλλά πως κάνει δοκιμαστικά δρομολόγια. «Η φράση στα Αγγλικά δεν ήταν η βέλτιστη», τόνισε μεταξύ άλλων.

#3 Γκάφα με βίντεο του τουρκικού Λιμενικού. Ο Νότης Μηταράκης δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει το τουρκικό Λιμενικό να απωθεί με τη βία πρόσφυγες στη θάλασσα, σημειώνοντας ότι το βίντεο απεικονίζει το τουρκικό Λιμενικό να προωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και την ευρωτουρκική κοινή δήλωση. Μόνο που τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, ο οποίος σε ένα θέμα που εμπλέκει την Τουρκία κατάφερε να βάλει ένα θεαματικό αυτογκόλ και να επιδείξει ασύγγνωστη προχειρότητα, αν όχι να προβάλλει fake news.

Γιατί το βίντεο που ανάρτησε στο twitter του ο κ. Μηταράκης, αναφέροντας ότι τραβήχτηκε από πρόσφυγα που διασώθηκε από το ελληνικό Λιμενικό, χωρίς να αναφέρει άλλες διευκρινίσεις, αποδεικνύθηκε ότι τραβήχτηκε πριν τουλάχιστον τρία χρόνια και ότι δεν αφορά προώθηση προσφύγων, αλλά αναχαίτισή τους από το τουρκικό Λιμενικό προκειμένου να μην περάσουν στην Ελλάδα.

#4 Στη σύσκεψη για το ευρωπαϊκό Super Cup αντί για την «Καραϊσκάκης ΑΕ» κάλεσε τον… Μπαλτάκο

Στη πρώτη σύσκεψη για τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού τελικού Σούπερ Καπ  που θεωρείται και η πιο σημαντική, προκειμένου να καθοριστούν οι βασικοί πυλώνες της προετοιμασίας ενός τόσο μεγάλου αγώνα για την Ελλάδα, δεν κλήθηκε ουδείς από τη διοίκηση του γηπέδου Καραϊσκάκη! Σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί, στις 16 Αυγούστου, στο φαληρικό γήπεδο ο Νότης Μηταράκης δεν κάλεσε κανέναν από τους αρμόδιους του Ολυμπιακού για το γήπεδό τους. Ποιοι ήταν στη συνάντηση; Μεταξύ άλλων ο… Μπαλτάκος, ο Μαυρωτάς, ο Φιλιππούσης αλλά ουδείς άνθρωπος από τη διοίκηση της «Καραϊσκάκης ΑΕ», από το γήπεδο δηλαδή που θα χρησιμοποιηθεί για να λάβει χώρα το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σεβίλλη.

#5 Η έφιππη αστυνομία του Μηταράκη

Τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας πρότεινε ο Νότης Μηταράκης πριν από λίγο καιρό. Όμως η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Η έφιππη αστυνομία, σύμφωνα με το σχέδιό του, θα λειτουργούσε από τις αρχές του 2024 και θα αποτελούνταν από 6-8 έφιππους αστυνομικούς, με παρουσία στο τουριστικό κέντρο, ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.

Φυσικά οι χρήστες του Twitter δεν έχασαν την ευκαιρία και σχολίασαν επίσης την παραίτηση. Δείτε μερικά από τα πιο πετυχημένα tweets.

Η Καθημερινή “ξεγυμνώνει” τον Μηταράκη: Πήγε διακοπές σε μακρινό νησί εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών

Μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει χαρακτηρίσει τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές ως “κήρυξη πολέμου” και πρωτοφανή κρίση, αυτό όμως φαίνεται πως δεν εμπόδισε τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, να “ξεσκάσει” για λίγο, μακριά από την Αθήνα. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η στήλη “Θεωρείο” της Καθημερινής, όπου γράφει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκε χτες το πρωί σε μακρινό νησί (δεν γνωρίζουμε ποιο), για να ξεκινήσει τις διακοπές του.

Επιβιβάστηκε μάλιστα και σε ένα σκάφος όπου έμεινε για αρκετές ώρες και το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα, με τους λουόμενους να αναρωτιούνται αν όντως το άτομο που έβλεπαν ήταν ο ίδιος ο υπουργός.

Το δημοσίευμα της Καθημερινής:

“ Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες, και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…”

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα