Ελλάδα

Νυμφαίο: Οι αρκούδες έπεσαν σε χειμερία νάρκη, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

Το κρύο και το χιόνι που έχει στρωθεί στα βουνά έκανε τις αρκούδες να πέσουν ήδη για ύπνο

Parallaxi
νυμφαίο-οι-αρκούδες-έπεσαν-σε-χειμερί-194271
Parallaxi

Το κρύο και το χιόνι που έχει στρωθεί στα βουνά έκανε τις αρκούδες να πέσουν για ύπνο, με το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο να κλείνει από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου για τον χειμέριο λήθαργο των ζώων. Στα 31 χρόνια λειτουργίας του Αρκτούρου, φέτος είναι η χρονιά στην οποία οι αρκούδες κοιμήθηκαν τόσο νωρίς!

Αναφέρεται πως τον τελευταίο καιρό η κινητικότητα των αρκούδων είχε μειωθεί σημαντικά, ενώ οι ηλικιωμένες Σάσα και Αλεξάνδρα, είχαν αποσυρθεί στις φωλιές τους από τις αρχές του Δεκέμβρη. Η Ειρήνη, η Σάντι και η Μίρα προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές χωμάτινες φωλιές, που έστρωσαν επιμελώς με φύλλα και κλαδιά, ενώ αρκετές, όπως η Τασούλα, η Μπάρμπαρα και ο Κυριακος, επέλεξαν τις τεχνητές φωλιές.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Αρκτούρος αναφέρει πως ο χώρος θα παραμείνει κλειστός έως το Μάρτιο. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας στο Νυμφαίο (Νίκειος Σχολή) και φυσικά στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα στις Αγραπιδιές. Οι δύο χώροι θα είναι ανοικτοί όλες τις ημέρες έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα