Ελλάδα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζει τον Αυτιά μετά το σχόλιο του για τον Κασσελάκη

«Έχουν δυσανεξία στη διαφορετική άποψη και στην κριτική».

Parallaxi
ο-άδωνις-γεωργιάδης-στηρίζει-τον-αυτι-968794
Parallaxi

Δημόσια θέση υπέρ του Γιώργου Αυτιά πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τον σάλο που προκάλεσε το χθεσινό ομοφοβικό σχόλιό του κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ενόψει της στρατιωτικής θητείας που θα κάνει το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το σχόλιο του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, ζητώντας την απομάκρυνσή του από τον όμιλο του Φαλήρου.

Μερικές ώρες μετά, με μακροσκελή ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζει τον Γιώργο Αυτιά, ασκώντας μάλιστα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν δυσανεξία στη διαφορετική άποψη και την κριτική».

«Όπως όλοι μας ήμασταν μαζί με τον κ. Κασσελάκη εναντίον της απαράδεκτης δήλωσης του κ. Μπέου, έτσι τώρα πρέπει όλοι να μπούμε ασπίδα στην αδιανόητη απαίτηση ενός αρχηγού αριστερού κόμματος να χάσει ένας άνθρωπος τη δουλειά του» τονίζει ο κ. Γεωργιάδης και ζητά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

Ο ίδιος ο Γιώργος Αυτιάς είπε σήμερα πως το σχόλιο του δεν ήταν ομοφοβικό. «Μακριά από εμένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τις κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Αναλυτικά η ανάρτηση Γεωργιάδη:

«Πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι ο @syriza_gr κήρυξε για πολλοστή φορά εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό @skaigr, αυτή τη φορά, υποτίθεται, λόγω του χθεσινού σχολίου του κ. Γιώργου Αυτιά, το οποίο ο @skasselakis θεώρησε ομοφοβικό και ζήτησε, αρχηγός κόμματος ων, την απόλυση του δημοσιογράφου από τη δουλειά του…

Όσοι αφελείς πίστεψαν ότι η εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια μετατόπιση προς την κανονικότητα αυτού του μορφώματος, έλαβαν την απάντηση τους.

Όπως έκαναν στον παρελθόν εμπάργκο στον @jpretenteris μετά στον ΣΚΑΙ και μετά πάλι στον ΣΚΑΙ κλπ, πάλι τώρα τα ίδια ακριβώς.

Έχουν δυσανεξία στη διαφορετική άποψη και στην κριτική.

Αλλά οφείλω και ένα σχόλιο στο ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Αυτιά.

Ήμουν παρών στην εκπομπή και το σχόλιο του είχε να κάνει με τη συνεχή προβολή από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη των γυμναστικών του επιδόσεων και δεν είχε κανένα υπονοούμενο στην σεξουαλική του ταυτότητα.

Αν ήταν αλλιώς, θα το είχαμε καταλάβει οι παρόντες, εκ των οποίων ουδείς ενοχλήθηκε.

Μέχρι να κάνει την ανακοίνωση ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχαμε προσέξει καν. Όπως όλοι μας ήμασταν μαζί με τον κ. Κασσελάκη εναντίον της απαράδεκτης δήλωσης του κ. Μπέου, έτσι τώρα πρέπει όλοι να μπούμε ασπίδα στην αδιανόητη απαίτηση ενός αρχηγού αριστερού κόμματος να χάσει ένας άνθρωπος τη δουλειά του.

Η απόλυτη αντίθεσή μας στην ομοφοβία και στις διακρίσεις δεν μπορεί να πάει στο άλλο άκρο και να οδηγήσει στην απώλεια της Ελευθερίας του Λόγου και στη δημοσιογραφική κριτική.

Ο Άρειος Πάγος άλλωστε έχει νομολογίες ότι ειδικά οι πολιτικοί υποχρεούμεθα να δεχόμαστε ακόμη και προσβλητικά για εμάς σχόλια, λόγω της ιδιότητας μας.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να προστατέψει τον δημοσιογράφο κ. Αυτιά από τη δημόσια προτροπή της απολύσεώς του και όλος ο Δημοκρατικός Πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και προτροπές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο».

Το σχόλιό μου για τον Στέφανο Κασσελάκη σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό, δήλωσε ο Γιώργος Αυτιάς

Σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με το σχόλιο για τον Στέφανο Κασσελάκη, προχώρησε σήμερα ο Γιώργος Αυτιάς.

«Θα ήθελα να πω κάτι που αφορά στη δήλωση του αξιότιμου αρχηγού της Αντιπολίτευσης εχθές. Κατ’ αρχάς το σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τους κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Αυτιάς μιλώντας από την πρωινή εκπομπή του στον ΣΚΑΪ.

«Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα Μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητά του και τη διαφορετικότητά του, να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της Πολιτείας και των κομμάτων, μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο σέβομαι θεσμικά ανέκαθεν», συνέχισε στην τοποθέτησή του ο παρουσιαστής.

«35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Επαναλαμβάνω, μακριά από μένα τέτοιες διατυπώσεις και δήθεν υπονοούμενα που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου.

Σεβασμός παντού και σε όλα και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο, 35 και πλέον χρόνια. Αυτή είναι η θέση και η δήλωσή μου», έκλεισε την τοποθέτησή του ο Γιώργος Αυτιάς, προς απάντηση στα σχόλια του Στέφανου Κασσελάκη περί ομοφοβικών εκφράσεων του δημοσιογράφου.

*Με πληροφορίες από ieidiseis, news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα