Ελλάδα

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης παρομοίασε τις γυναίκες με κλώσες – «Να γυρίσουν στο βασίλειό τους, τα σπίτια τους»

Ο ίδιος υποστήριξε πως μόνο με την επιστροφή της γυναίκας στο σπίτι θα αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων.

Parallaxi
ο-μητροπολίτης-κοζάνης-παρομοίασε-τι-1150378
Parallaxi

Να επιστρέψουν «στο βασίλειό τους, δηλαδή στο σπίτι τους», κάλεσε τις γυναίκες ο μητροπολίτης Σερβίων Κοζάνης, μέσα από κατήχησή κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως ακούγεται και σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube, ο μητροπολίτης ισχυρίστηκε ότι μόνο με την επιστροφή της γυναίκας στο σπίτι θα αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων.

Ο ίδιος μάλιστα παρομοίασε τις γυναίκες με κλώσες, οι οποίες θα πρέπει να «μαζέψουν τα πουλάκια κάτω από τα πτέρυγά τους».

Συγκεκριμένα, στο κήρυγμά του ανέφερε: «Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτερυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο, πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία».

Δείτε το σχετικό βίντεο από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου (02.03.30):

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα