«Όχι» στον Τόλη Βοσκόπουλο από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η διεύθυνση επικαλέστηκε «νέα στροφή» στο πρόγραμμα.

Parallaxi
όχι-στον-τόλη-βοσκόπουλο-από-το-μέγα-308936
Parallaxi

«Όχι» φαίνεται να εισέπραξε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Τόλης Βοσκόπουλος όταν ζήτησε να φιλοξενηθεί εκεί επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια που βρίσκεται στον χώρο της μουσικής.

Η διεύθυνση επικαλέστηκε «νέα στροφή» στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοργανωτής Γιώργος Λιάνης σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ φαίνεται πως δεν γνώριζαν πως σκοπός ήταν στη σκηνή με τον Βοσκόπουλο να ανεβούν ο Μίμης Πλέσσας κι ο Σταμάτης Κραουνάκης. Τα δεδομένα αυτά φαίνεται πως έκαναν τη διεύθυνση του Μεγάρου να επανεξετάσει το ζήτημα και μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση ζητήθηκε από τους διοργανωτές, ενώ ο κ. Λιάνης ανέφερε πως πιστεύει ότι η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι ηθοποιός και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1940 στον Πειραιά. Είναι το δωδέκατο παιδί της οικογένειας, καθώς έχει άλλες 11 αδερφές. Θεωρείται απο τους σημαντικότερους τραγουδιστές της γενιάς του. Όταν πρωτοξεκίνησε στο τραγούδι, λόγω του στησίματος του στο πάλκο, τον τρόπο ερμηνείας και τον τρόπο ντυσίματος οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν “πρίγκιπα” ή “άρχοντα της πίστας”. Όπως είχε δηλώσει κάποτε σε συνέντευξη “Ξεκινώντας το τραγούδι, “πήρα” μαζί μου τον ηθοποιό Βοσκόπουλο” ενώ επίσης ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που ερμήνευε όρθιος τα τραγούδια του εν αντιθέσει με την εποχή του, που συνηθιζόταν ο καλλιτέχνης να είναι καθιστός. Κατά περιόδους έχει γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο όσο και μουσική, τα οποία έχει συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958 και στον κινηματογράφο το 1963, ενώ μπήκε στην δισκογραφία με το τραγούδι “Βήμα βήμα” του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο “πεντάγραμμο” ήρθε με τη “Άγωνία” το 1968 (σύνθεση Γ. Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις. Έχει ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών ερμηνεύοντας τραγούδια Γιώργου Ζαμπέτα, Άκη Πάνου, Θανάση Πολυκανδριώτη, Μάριου Τόκα, Γιάννη Πάριου, Πλέσσα, Κατσαρού, Βασιλειάδη, Δερβενιώτη, Βίρβου Λυμπερόπουλου, Πυθαγόρα, Φοίβου και πολλών άλλων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα