Ελλάδα

Οι διεθνείς οργανώσεις δημοσιογράφων καταδικάζουν τις επιθέσεις στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ

Συμπαράσταση στην ΕΣΗΕΜ-Θ.

Parallaxi
οι-διεθνείς-οργανώσεις-δημοσιογράφω-270543
Parallaxi

Απαράδεκτη και δίχως προηγούμενο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), Μόγκενς Μπίχερ Μπζέρεγκαρντ (Mogens Blicher Bjerregard), τη σημερινή επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την είδηση γι΄ αυτή την απαράδεκτη και δίχως προηγούμενο επίθεση στην Ένωση-μέλος μας, στη Θεσσαλονίκη, την ΕΣΗΕΜ-Θ. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί σε οποιαδήποτε από τις Ενώσεις Συντακτών στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ, προσθέτοντας ότι «οι επιθέσεις σε δημοσιογραφικές Οργανώσεις ισοδυναμούν με επιθέσεις εναντίον όλων των δημοσιογράφων».

Εξάλλου, τη συμπαράστασή του στην ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά και στους εργαζόμενους της TV 100 και του FM 100, εκφράζει η ΕΟΔ, αλλά και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), ενώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες θα ειδοποιήσουν για τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

«Η επίθεση αυτή απειλεί την ελευθερία των Ενώσεων και την ελευθερία της έκφρασης, που είναι θεμελιώδεις αξίες της Δημοκρατίας. Όσοι επιτέθηκαν στους συναδέλφους μας της ΕΣΗΕΜ-Θ και των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης επιδιώκουν να τους κάνουν να σιωπήσουν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα το επιτύχουν. Η ΔΟΔ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους Έλληνες συναδέλφους και ζητεί από τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και τιμωρήσουν αυστηρά τους υπεύθυνους αυτών των επιθέσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΔ, Φιλίπ Λερούθ (Philippe Leruth), ενώ οι δύο ομοσπονδίες αναφέρονται αναλυτικά στις καταστροφές που προκάλεσαν οι άγνωστοι, αλλά και στον τραυματισμό, με λοστό, του υπαλλήλου της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα