Ελλάδα

Οι κάτοικοι της Πάρου διεκδικούν τις παραλίες τους

Διαβάστε την ενημερωτική επιστολή που συνέταξε η Κίνηση Πολιτών για τους επιχειρηματίες στις παραλίες.

Parallaxi
οι-κάτοικοι-της-πάρου-διεκδικούν-τις-π-1033177
Parallaxi

Στην Πάρο η Κίνηση Πολιτών προχώρησε στη σύνταξη μιας επιστολής ενημέρωσης των επιχειρηματιών στις παραλίες.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητοί φίλοι.

-Σάς έστειλε και ο δήμαρχος επιστολή, δεν έχουμε ακόμα τις διευθύνσεις σας και δεν ξέρουμε αν φτάσουν όλα αυτά στα αυτιά σας. Θα σας γράψω ξανά κι εγώ, αφού φορτώθηκα αυτήν την ευθύνη. Δεν σας συμφέρει να τα βάζετε με τους πολίτες στον τόπο όπου ανοίγετε μια επιχείρηση και η βουλιμία θα σας οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Σχεδιάζουμε 100 με 150 κάτοικοι του νησιού να κάνουμε μια επίσκεψη στις παραλίες ΜΑΣ και να κολυμπήσουμε εκεί. Καύσωνας είναι και θα μας δικαιολογήσετε. Για μπάνιο θα έρθουμε και όχι για επανάσταση!

Να μετρήσετε λοιπόν ξανά τον χώρο που σάς έδωσαν και να πάρετε σε αυτόν και μόνο τις πολυθρόνες σας. Ο άλλος σύμφωνα με τον νόμο είναι για εμάς όλους που ζούμε εδώ και για τους επισκέπτες που δε θέλουν παραλία- καφενείο. Αυτό είναι το πρώτο σας βήμα. Ξανακοιτάξετε την άδεια και μη θέλετε δεκαπλάσιο χώρο.

Μείνετε στα τετραγωνικά σας!

– Το άλλο βήμα είναι να πάρετε τις πολυθρόνες σας μακρύτερα από την ακτή μέχρι εκεί που λέει ο νόμος. Να μπορούμε να περάσουμε απ’ τη μια μεριά στην άλλη και όχι να κάνουν και οι τα τερατώδη καθίσματα μπάνιο.

-Το τρίτο είναι να αποσύρετε φράχτες και τσιμεντένιες κατασκευές. Δεν επιτρέπονται στο γιαλό τέτοιες παρεμβάσεις και περιφράξεις που εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση των κυμάτων γιατί η άμμος αλλάζει απόφαση και φεύγει κι έτσι γίνεται ζημιά. Επεμβάσεις στην άμμο που ξεριζώνουν την τοπική χλωρίδα δεν επιτρέπονται και τέτοιες έχουν γίνει πολλές.

-Το τέταρτο βήμα είναι να σταματήσετε την μουσική αν δεν έχετε άδεια και αν έχετε να τη χαμηλώσετε, ώστε να την ακούν οι πελάτες σας και όχι εμείς χιλιόμετρα μακριά. Τουρισμό θέλουμε και όχι να γίνουμε Αμέρικαν Μπαρ κατά τον αξέχαστο Παπαγιαννόπουλο.

-Το πέμπτο βήμα είναι να ελέγξετε αν νομίμως έχετε άδεια, καθώς στις μικρές παραλίες δεν χορηγείται και αν σας έδωσαν είναι μπλεγμένοι και οι χορηγοί αλλά και σεις που δώσατε αναληθή στοιχεία.

Βρισκόμαστε στην διαδικασία ενημέρωσης με φωτογραφίες και στοιχεία όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται σ’ αυτό το απίστευτο Παζάρι και είμαστε η πλειοψηφία. Σεβαστείτε κι εμάς και τον νόμο, βάλτε από φέτος κάποιο φρένο.

Το γράμμα απευθύνεται σε όλους των παραλιών, αλλά ορισμένοι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι συνετοί και συνεργάζονται σεβόμενοι το νησί και τους ανθρώπους.

Για την Κίνηση Πολιτών Χρίστος Γεωργούσης”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα