Ελλάδα

Οι μαύρες μέδουσες εμφανίστηκαν ξανά στις ακτές του Βόλου και του Πηλίου

Κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετατρέποντας το χρώμα της θάλασσας από γαλάζιο σε μαύρο.

Parallaxi
οι-μαύρες-μέδουσες-εμφανίστηκαν-ξανά-998940
Parallaxi

Εικόνα: gegonota.news

Μαύρες μέδουσες έκαναν την επανεμφάνιση τους στις ακτές του Βόλου. Συγκεκριμένα, το παραλιακό μέτωπο από τον Μάραθο, τη Νέα Αγχίαλο και τις ακτές του Πηλίου, έχει γεμίσει από κοπάδια μεδουσών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στο είδος Aequorea forskalea και είναι ακίνδυνες.

Κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετατρέποντας το χρώμα της θάλασσας από γαλάζιο σε μαύρο. Το τσίμπημά της δεν είναι επικίνδυνο, αλλά η εικόνα «θορύβησε» τους περαστικούς και τους κολυμβητές, σύμφωνα με το gegonota.news.

Οι μέδουσες Aequorea forskalea αυτές αντέχουν σε κρύα νερά και θα φύγουν σύντομα. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο τοπικό, καθώς παρόμοιες μέδουσες έχουν κατακλύσει από τις αρχές Μαρτίου παραλιακές περιοχές και της Αττικής.

Σύμφωνα με ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), η ενίσχυση της εμφάνισης σμηνών μεδουσών τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδεχομένως αποτελεί την απόκριση στις συσσωρευτικές επιπτώσεις ορισμένων ανθρωπογενών επιδράσεων, με σημαντικότερες την κλιματική αλλαγή (αυξημένη θερμοκρασία της θάλασσας) και την υπεραλίευση.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα