Ελλάδα

Όλυμπος: 7χρονος Βρετανός ανέβηκε στην κορυφή και έσπασε το ρεκόρ

Μαζί με τη μητέρα του, κατάφερε να αναρριχηθεί σε ύψος 2.918 μέτρων.

Parallaxi
όλυμπος-7χρονος-βρετανός-ανέβηκε-στην-1056691
Parallaxi

Ο Frankie McMillan από το Gosforth της Βρετανίας κατάφερε να αναρριχηθεί, με τη βοήθεια της μητέρας του, σε ύψος 2.918 μέτρων, κατακτώντας την κορυφή του Ολύμπου.

Σε ηλικία μόλις 7 ετών, ο Frankie McMillan μοιάζει έτοιμος ορειβάτης. Το μήλο έχει πέσει ήδη κάτω από τη μηλιά και πλέον φαίνεται πως έχει φτάσει σε επίπεδο, μαζί με τη μητέρα του, να κατακτούν κορυφές βουνών.

Το κατάφεραν και στην Ελλάδα, με το νεαρό αγόρι από το Gosforth της Βρετανίας να κατακτά την κορυφή του Ολύμπου και να γίνεται ο νεαρότερος Βρετανός που το πετυχαίνει.

Ο 7χρονος έφτασε στη χώρα μας την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και μία μέρα αργότερα, μαζί με τη μητέρα του κατάφερε να αναρριχηθεί σε ύψος 2.918 μέτρων.

Όπως αποκάλυψε και η μητέρα του στη Dailymail, τον έχει μυήσει η ίδια στο σπορ από τότε που ο γιος της ήταν τριών ετών.

Ο ίδιος πάντως περιέγραψε το ταξίδι ως “εύκολο” και είπε ότι το αγαπημένο του κομμάτι ήταν το σκραμπλ πριν φτάσει στην κορυφή. “Μόλις φτάσαμε στην κορυφή ήμουν απίστευτα περήφανος και για τους δυο μας, αλλά κυρίως για τον Franki”, πρόσθεσε η μητέρα του.

Ο ίδιος σημείωσε: “Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου, ήταν η υψηλότερη κορυφή που έχω πάει ποτέ. Θα ήθελα να πάω στην κορυφή του Έβερεστ, αλλά είμαι πολύ μικρός, οπότε ίσως μπορώ να ανέβω στο «βουνό- ουράνιο τόξο» στο Περού ή στο Τουμπκάλ στο Μαρόκο ή στο Everest Base Camp, αν μου το επιτρέψει η μαμά μου”.

Πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα