Ελλάδα

Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Δείτε live.

Parallaxi
ορκίστηκε-υπηρεσιακός-πρωθυπουργός-1012017
Parallaxi

Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς μετά την εντολή που έλαβε από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για σχηματισμό κυβέρνησης μέχρι τις δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Ο κ. Σαρμάς ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ της θρησκευτικής τελετής προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μετά την ορκωμοσία, ο κ. Σαρμάς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια θα σχηματίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Δείτε live εικόνα:

Το βιογραφικό του Ιωάννη Σαρμά

Ο σημερινός πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ξεκίνησε τη διαδρομή του στον χώρο της δικαιοσύνης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς το 1986 συμμετείχε στους διαγωνισμούς επιλογής δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, συμπληρώνοντας και στις δύο κατευθύνσεις την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των υποψηφίων.

Ο Ιωάννης Σαρμάς υπηρέτησε ως δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 1987 έως το 1993 και στη συνέχεια βρέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο υπηρετεί από τη θέση του προέδρου από το 2019.

Γεννημένος στην Κω το 1957 και πατέρας δύο παιδιών, ο Ιωάννης Σαρμάς ξεκίνησε τη φοιτητική του ζωή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοιτώντας με άριστα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα