Όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου για τα προβλήματα υδροδότησης
Τα προβλήματα υδροδότησης απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Τα προβλήματα υδροδότησης που ταλαιπώρησαν το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες νοικοκυριά και καταστήματα για μέρες χωρίς νερό, λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΕΥΑΘ στην Αραβησσό, απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια των ανακοινώσεων, ενημέρωσε το Σώμα για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία πρωτοδικών αναφορικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για την υδροδότηση, έπειτα από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος.
“Θα αποφασίσει ο εισαγγελέας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Το χειρότερο είναι ότι οι δημότες διαμαρτύρονται στον δήμαρχο γιατί χάλασε το πλυντήριο και έχουν ζημιές οι ηλεκτρικές συσκευές. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Το πρόβλημα είναι ότι η ΕΥΑΘ δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Από την πλευρά των “Εντάξει”, ο επικεφαλής Σταύρος Καλαφάτης, με γραπτή του δήλωση επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως αδιαφόρησε για το θέμα, παρά το γεγονός ότι ήταν σε εξέλιξη στην πόλη το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ κατηγόρησε τον Γιάννη Μπουτάρη για “πλήρη απουσία” από το πρόβλημα.
“Πέρσι πάγωσε η Θεσσαλονίκη με τη σφραγίδα του δημάρχου. Φέτος δίψασε, με τη σφραγίδα της κυβέρνησης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: “Ταλαιπωρήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς. Χιλιάδες νοικοκυριά έκαναν να δουν σταγόνα πάνω από μία βδομάδα. Ακόμη μέχρι σήμερα υπάρχουν περιοχές με τεράστια προβλήματα. Αλλά και όσες υδροδοτήθηκαν από το Σάββατο είδαν, όπως ήταν φυσικό, να τρέχει λάσπη κι όχι νερό από τις βρύσες”.
Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, είπε για την έλλειψη νερού πως “μπορεί ο κόσμος να ταλαιπωρήθηκε, όμως δεν είναι το κύριο θέμα της πόλης. Ας αφήσουμε τους λαϊκισμούς και τις υπερβολές”.
Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” υποστήριξε πως “η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να μένει χωρίς νερό ούτε για μια μέρα. Δεν είναι αυτό το θέμα ούτε για παζάρια, ούτε για κερδοφορία”.
Πηγή: ΑΠΕ