Πανώλη: Το ποσό αποζημίωσης που ζητούν οι κτηνοτρόφοι για κάθε αναπαραγωγικό ζώο

Τι ζητούν οι κτηνοτρόφοι και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Όλυμπος

Parallaxi
πανώλη-το-ποσό-αποζημίωσης-που-ζητούν-1192658
Parallaxi

Μέτρα για τη μη εξάπλωση της πανώλης, 300 ευρώ αποζημίωση για κάθε αναπαραγωγικό ζώο, αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος, στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και απόδοση των ευθυνών για την εμφάνιση της ζωονόσου στη Θεσσαλία ζητούν οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου, Στέλιο Καραμούλα, «δεν είναι ατομική ευθύνη των κτηνοτρόφων η αντιμετώπιση της πανώλης των αιγοπροβάτων, αλλά της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει 100% αποζημίωση, όπως άλλωστε έγινε και για τις πλημμύρες του «Ντάνιελ», όταν δόθηκαν μόλις 150 ευρώ το ζώο, ενώ η αγορά του είναι στα 300 ευρώ.

Στην περίπτωση της ευλογιάς στον Δήμο Λοκρών, όπου θανατώθηκαν ζώα, δεν έγινε ποτέ γνωστό πώς προέκυψε το πρόβλημα».

Στη συνέντευξη Τύπου που παρευρέθηκαν τα στελέχη της ΕΟΑΣΝΛ και οι τοπικοί σύλλογοι, τέθηκε θέμα για τα σημεία ταφής των ζώων που θα πρέπει να είναι κατάλληλα για να μην προκληθούν προβλήματα.

«Δεν αποκλείεται το όλο θέμα να αξιοποιηθεί από τη βιομηχανία για να αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στο αιγοπρόβειο κρέας και γάλα» τονίστηκε.

ΠΗΓΗ: elefhteria.gr 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα