Πάνος Βλάχος: «Δεν είμαστε μια θλιβερή χώρα χριστιανoταλιμπάν»

«Αν μιλήσεις για τα Τέμπη, γίνεσαι αυτόματα αριστερός, αναρχικός ή ΣΥΡΙΖΑίος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός

Parallaxi
πάνος-βλάχος-δεν-είμαστε-μια-θλιβερή-1299491
Parallaxi

Ο Πάνος Βλάχος εμφανίστηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου (29/03), στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» με την Αναστασία Γιάμαλη, όπου εξέφρασε τις απόψεις του για τις κοινωνικές αλλαγές, τη στάση του απέναντι στα πολιτικά γεγονότα και την κατάσταση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

Αρχικά, ο ίδιος αναφερόμενος στη σχέση του με τα media, τόνισε ότι δεν τα αποφεύγει, αλλά αισθάνεται ότι υπάρχει μια διαρκής πίεση για την πιο εντυπωσιακή ή επαναστατική ατάκα. «Νιώθω ότι η ψυχή μου καταπονείται από την ανάγκη να πω κάτι ευφυές ή προκλητικό, λες και οι δηλώσεις μου πρέπει συνεχώς να γίνονται πρωτοσέλιδα», σχολίασε.

«Θα ήθελα να ακουστεί μια συγγνώμη από τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Όταν η συζήτηση στράφηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο ηθοποιός υπογράμμισε πως η μόνη ανθρώπινη αντίδραση είναι η λύπη—τόσο για όσα αποκαλύφθηκαν όσο και για τον τρόπο που πολλές φορές χάνεται η ουσία. «Δεν είναι δική μου δουλειά να καταδικάσω κάποιον. Το ζητούμενο δεν είναι ποιοι ήταν τα θύματα, πόσο ταλαντούχοι ή ποια ήταν τα κίνητρά τους. Το μόνο που θα ήθελα ν’ ακούσω, αν έχει υπάρξει σφάλμα, είναι μια ειλικρινής συγγνώμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα Τέμπη και τη δική του απόφαση να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες, ο Πάνος Βλάχος σχολίασε δηκτικά πως φαίνεται πως το να μιλά κάποιος για αυτή την τραγωδία θεωρείται «κόκκινη γραμμή». «Αν μιλήσεις, γίνεσαι αυτόματα αριστερός, αναρχικός ή ΣΥΡΙΖΑίος, ενώ αν σωπάσεις, σου προσάπτουν άλλου είδους χαρακτηρισμούς. Εγώ, όμως, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου στερήσει την ανθρωπιά μου. Θα συνεχίσω να μιλάω για τα Τέμπη, για την αδικία, για όσα μας πονάνε. Αυτό δεν με κάνει αντίπαλο της κυβέρνησης, ούτε κάποιον που επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό ή στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό με κάνει απλώς άνθρωπο. Η σιωπή δεν φέρνει λύσεις, ο διάλογος και η ανάδειξη της αδικίας είναι ο μόνος δρόμος», υπογράμμισε και στη συνέχεια συμπλήρωσε πως, ως καλλιτέχνης, οφείλει να χρησιμοποιεί τον «προβολέα» του όχι για τον ίδιο, αλλά για να ρίξει φως στις κοινωνικές αδικίες.

«Δεν είμαστε μια θλιβερή χώρα χριστιανoταλιμπάν»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τον πρόσφατο βανδαλισμό της Εθνικής Πινακοθήκης από τον ακροδεξιό βουλευτή του κόμματος Νίκη, Νίκο Παπαδόπουλο, και το διαρκές ερώτημα περί ορίων στην τέχνη, ο ηθοποιός ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει σ’ έναν επικοινωνιακό διάλογο που παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια χώρα εγκλωβισμένη σε συντηρητικές αντιλήψεις.
«Δεν θα επιτρέψω να καλλιεργείται η εικόνα ότι ζούμε σ’ ένα θεοκρατικό καθεστώς όπου ακόμη αναρωτιόμαστε αν οι γυναίκες και οι μειονότητες έχουν δικαιώματα ή αν οι καλλιτέχνες μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα. Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει αυτές τις συζητήσεις. Είμαστε μια χώρα με πολιτισμό, παρότι αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα».

Σχολιάζοντας την ενέργεια του βουλευτή, ανέφερε με σαρκασμό πως «ήταν ένας κακός ηθοποιός που θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει καλύτερα τον ρόλο του». Επιπλέον, επισήμανε ότι επιλέγει να προσεγγίζει όσους διαφωνούν μαζί του μέσα από διάλογο και όχι μέσω αντιπαραθέσεων στα social media, καθώς αυτό το είδος σύγκρουσης επιτείνει τον διχασμό. «Οι άνθρωποι που αισθάνονται χαμένοι αναζητούν έναν ψεύτικο σωτήρα, κάποιον που υποδύεται ότι έχει την εξουσία του Θεού στη Γη. Όμως, ο Θεός δεν χρειάζεται εκπροσώπους. Κανέναν».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα