Ελλάδα

Παραμένει γκρεμισμένη μετά από 4,5 χρόνια η γέφυρα στην Καβάλα

Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος

Parallaxi
παραμένει-γκρεμισμένη-μετά-από-45-χρόνι-986254
Parallaxi

Γκρεμισμένη παραμένει η γέφυρα στην Καβάλα σχεδόν 4,5 χρόνια μετά την κατάρρευσή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γέφυρα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασής της.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018, όταν τμήμα γέφυρας του κεντρικότερου οδικού άξονα της Καβάλας κατέρρευσε, οδηγώντας στον εγκλωβισμό, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες, ενός επιβατικού οχήματος και ενός γερανοφόρου.

Η καταγγελία του δημάρχου Καβάλας

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος της πόλης, Θεόδωρος Μουριάδης επεσήμανε ότι λίγο πριν τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Εγνατίας Οδού για την αποκατάσταση της ζημιάς.

«Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησε πάρα πολύ. Έχουμε 4 χρόνια και κάποιους μήνες. Στην αρχή, είχαμε ένα γαϊτανάκι ποιανού είναι η γέφυρα, σε ποιον ανήκει, στον Δήμο ή στην περιφέρεια, αλλά τελικά ανήκει στην Περιφέρεια.

Έπρεπε να δούμε γιατί έπεσε η γέφυρα, να δούμε εάν θα μπορούσε να συντηρηθεί το υπάρχον τμήμα ή να γκρεμιστεί όλη και να γίνει μια καινούργια. […] Μεσολάβησαν πολλά και κυρίως ο κορονοϊός, με τη δικαιολογία ότι οι μελετητές δεν μπορούσαν να έρθουν και να μετακινηθούν από τη Θεσσαλονίκη, για να κάνουν τις έρευνες που απαιτούνταν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουριάδης.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, αυτό που προκρίθηκε είναι να γκρεμιστεί η γέφυρα, να ενισχυθούν τα βάθρα και να φτιαχτεί μια νέα, εργασία που θα στοιχίσει γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: in.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα