Ελλάδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις παραλίες σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες σχετικά με το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές

Parallaxi
παρέμβαση-εισαγγελέα-για-τις-παραλίε-619516
Parallaxi

Εντολή για διεξαγωγή ελέγχου από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έδωσε χθες η Εισαγγελία Βόλου σχετικά με την κατάληψη παραλιών στις Βόρειες Σποράδες από επιχειρηματικές εγκαταστάσεις – είτε πρόκειται για τοποθέτηση καθισμάτων είτε για μονιμότερες κατασκευές – μετά από έντονες διαμαρτυρίες σχετικά με το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές.

Στόχος της ενέργειας αυτής να εντοπιστούν οι πιθανοί παραβάτες που έχουν επεκτείνει τις εγκαταστάσεις τους εκτός των μισθωμένων ορίων, καταπατώντας δημόσιο χώρο και παρεμποδίζοντας την πρόσβαση στους πολίτες που επισκέπτονται την παραλία και δεν επιθυμούν τις υπηρεσίες τους ως «μονόδρομο» για λίγο χώρο στην ακτή.

Την διαδικασία ελέγχου θα αναλάβουν τα τοπικά αστυνομικά τμήματα των νησιών της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν τηρούνται οι νόμιμες άδειες χρήσης του αιγιαλού από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ακτογραμμή.

Επίσης θα εξεταστεί η περίπτωση επιχειρηματιών που συνεχίζουν την λειτουργία των εγκαταστάσεών τους παρά τις ήδη επιβεβλημένες κυρώσεις για παλιότερες παραβάσεις.

Πηγή: thenewspaper.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα