Ελλάδα

Πάσχα με επτά ακρωτηριασμούς από βεγγαλικά και κροτίδες

Εκατοντάδες συλλήψεις για βεγγαλικά και φωτοβολίδες.

Parallaxi
πάσχα-με-επτά-ακρωτηριασμούς-από-βεγγ-1156163
Parallaxi

Τραγικός ήταν και φέτος το Πάσχα ο απολογισμός καθώς παρά τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ το Μ. Σάββατο για τον εντοπισμό ατόμων με κροτίδες και βεγγαλικά, καταγράφηκαν επτά ακρωτηριασμοί.

Τα πέντε περιστατικά ήταν στην Αττική, ενώ έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις για βεγγαλικά και φωτοβολίδες.

Δυστυχώς ούτε φέτος έλλειψαν οι σοβαροί τραυματισμοί με περιπτώσεις ακρωτηριασμού ύστερα από διακομιδές σε νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική, ένας στα Χανιά της Κρήτης και ένας στους Φούρνους.

Πιο αναλυτικά:

  • Ένας 14χρονος ακρωτηριάστηκε όταν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά Χανίων, έσκασε κροτίδα στο χέρι του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
  • Ακρωτηριασμός από κροτίδες σημειώθηκε στους Φούρνους, όπου ένας 35χρονος μεταφέρθηκε στην Ικαρία για τις πρώτες βοήθειες καθώς έχασε το δάκτυλό του.
  • Το Μ. Σάββατο άλλο ένα παιδί από Θύμαινα τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ικαρίας.
  • Το τελευταίο 24ωρο στην Αθήνα σημειώθηκαν πέντε περιστατικά. Το πιο σοβαρό έγινε στα Καλύβια πριν από την Ανάσταση το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων ενός άνδρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου έχουν κατασχεθεί σε όλη τη χώρα από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα και έχουν συλληφθεί 102 άτομα.

Πιο αναλυτικά, την Ανάσταση οι Αρχές συνέλαβαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν πάνω από 1.400 κροτίδες ενώ καταγράφηκαν έξι ακρωτηριασμοί.

Επιπλέον, ένας 49χρονος συνελήφθη στην πλατεία Αγίων Αναργύρων για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν δύο εκτοξευτήρες με 16 κροτίδες. ​

Στην οδό Πάρνηθος στους Αγίους Αναργύρους συνελήφθησαν δύο νεαροί (21 ετών) για «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών–εμπρηστικών υλών» και για το «νόμο Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες Διατάξεις».

Στο Ρέθυμνο συνελήφθη ένα άτομο, στην επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τις 52.800 κροτίδες.

Πηγή: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα