Ελλάδα

Πάτρα: Διασωληνώθηκε φοιτητής με μηνιγγίτιδα

Συναγερμός για όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του - Τι λέει ο πρόεδρος της σχολής του

Parallaxi
πάτρα-διασωληνώθηκε-φοιτητής-με-μηνι-712944
Parallaxi

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται στην Πάτρα πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, καθώς νοσεί από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και σύμφωνα με το best.gr βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν νέες εξετάσεις και βάση των οποίων θα διαγνωσθεί η εξέλιξη της κατάστασης του και η θεραπευτική αγωγή.

Παράλληλα, τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα εφαρμόστηκαν άμεσα και στα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή το κρούσμα, καθότι ο μηνιγγιτιδόκοκκος μπορεί να προκαλέσει ενδημική νόσο, ακόμα και επιδημία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του νοσήσαντος φοιτητή, πρόκειται για μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο όπου το βακτήριο μεταδίδεται μετά από παρατεταμένη επαφή με τον πάσχοντα και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα άτομα που έχουν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του, θα πρέπει να λάβουν χημειοπροφύλαξη και μάλιστα όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον πάσχοντα κατά την χρονική περίοδο των 7 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων του.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτηθείς από την εφημερίδα «Γνώμη» ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Καθηγητής Βασίλης Κωστόπουλος, πότε έλαβε γνώση για την νόσηση του φοιτητή από μηνιγγίτιδα και ποια μέτρα ελήφθησαν για τον αποκλεισμό μετάδοσης, απαντά:

«Ενημερώθηκα αμέσως μετά την διάγνωση της νόσου και εφαρμόσθηκαν στο Πανεπιστήμιο αστραπιαία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Καθηγητή Παθολογίας /Λοιμωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού, ενώ ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας στην Πάτρα.

Κινηθήκαμε ταχύτατα ανιχνεύθηκαν όλες οι επαφές του νοσήσαντος φοιτητή καθότι αυτός συμμετείχε σε Εργαστήριο και ειδοποιήθηκαν άμεσα πριν παρέλθει το προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο των 72 ωρών για την έναρξη της προβλεπόμενης χημειοπροφύλαξης η οποία έχει παρασχεθεί σε όλους, ώστε να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο μετάδοσης και αντιμετώπισης νέου κρούσματος. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που λαμβάνω, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και εύχομαι η αποθεραπεία του να είναι ταχύτατη».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα