Ελλάδα

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα σήμερα

Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του "Killah P" θα πραγματοποιηθεί στην Καμάρα στις 17:30

Parallaxi
παύλος-φύσσας-αντιφασιστικές-διαδηλ-818114
Parallaxi

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο της δολοφονίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 17: 30 αντιφασιστική διαδήλωση. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη η αντιφασιστική διαδήλωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα πραγματοποιηθεί στην Καμάρα στις 17:30.

Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα, ενώ λίγο αργότερα στις 18:00 θα ακολουθήσει πορεία η οποία θα καταλήξει στον ιστορικό χώρο της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

Από νωρίς το πρωί πολίτες έχουν έρθει για να αφήσουν μια ανθοδέσμη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι από τις 15:30 θα είναι κλειστή η γραμμή 3 του μετρό, οι σταθμοί Κοκκινιά και Μανιάτικα και θα επαναλειτουργήσουν μετά το τέλος της πορείας. Παράλληλα, σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

«Ο Παύλος Φύσσας ζει στους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος»

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του από την εγκληματική, νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ο Παύλος Φύσσας ζει στους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος.

Σε μια εποχή που η ακροδεξιά επιχειρεί να σηκώσει ξανά κεφάλι και να μολύνει το σώμα της κοινωνίας με το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, ο αγώνας για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη οφείλει να είναι καθημερινός.

Ειδικά όταν οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να επανέλθουν στην πολιτική ζωή του τόπου μέσω νέων φασιστικών μορφωμάτων, το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου οφείλει να είναι σε διαρκή εγρήγορση.

Δέκα χρόνια μετά δεν ξεχνάμε. Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε όσους αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται απέναντι στον φασισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί σήμερα Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 μ.μ, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα