Ελλάδα

Πειραιάς: Το Λιμενικό “κοιμόταν” κατά την αναχώρησή του Blue Horizon

Ποια είναι η κατάθεση του λιμενικού που είχε βάρδια την ώρα που πνίγηκε ο 36χρονος - Δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη - "Τον πέταξαν κυριολεκτικά στη θάλασσα"

Parallaxi
πειραιάς-το-λιμενικό-κοιμόταν-κατά-1052993
Parallaxi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες λιμενικών στην υπόθεση του θλιβερού περιστατικού με θύμα τον 36χρονο Αντώνη, επιβάτη όπως αποδείχθηκε του Blue Horizon, στο λιμάνι του Πειραιά.

Από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας το σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο μέλη του πληρώματος του πλοίου απωθούν και ρίχνουν κάτω τον 36χρονο, γεννήθηκε το ερώτημα εάν υπήρχε στο σημείο κάποιος λιμενικός του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στο βίντεο δεν φαίνεται να παρεμβαίνει κάποιος λιμενικός σε όλα όσα θλιβερά συνέβησαν. Ήταν υποχρεωτική η παρουσία προσωπικού του Λιμενικού στο σημείο; Πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος απαντούν πως όχι, καθώς αυτό δεν προβλέπεται ως υποχρέωση. Άλλες πηγές με γνώση των θεμάτων του υπουργείου Ναυτιλίας αντιτείνουν ότι θα έπρεπε να υπάρχει στο σημείο λιμενικός, καθώς επρόκειτο για τον απόπλου ενός πολύ μεγάλου πλοίου, με εκατοντάδες επιβάτες και οχήματα.

Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι από τη μέχρι στιγμής εικόνα που έχει το αρχηγείο του Λιμενικού, ο λιμενικός που είχε βάρδια και εκτελούσε εκείνη την ώρα υπηρεσία υποστηρίζει ότι ήταν κανονικά στην προβλήτα κατά τη φόρτωση των οχημάτων και κατά την αποβίβαση των επιβατών.

Ισχυρίζεται ότι λίγο πριν εμφανιστεί στο σημείο ο 36χρονος αποχώρησε -ως υπεύθυνος για την ευταξία στο λιμάνι- γιατί υπήρχαν άλλες υπηρεσιακές ανάγκες σε κοντινή απόσταση, περίπου 40 μέτρων (όπου ήταν συγκεντρωμένος κόσμος). Στη συνέχεια, φέρεται να ισχυρίζεται ότι άκουσε τη φασαρία, μετέβη στο σημείο και βοήθησε στην περισυλλογή του άντρα που βρισκόταν ήδη στο νερό.

Στον εισαγγελέα οι 4 κατηγορούμενοι

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, καθώς και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, οδηγούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου που συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο, τον λοστρόμο και τον αξιωματικό καταστρώματος.

O 36χρονος, όπως προέκυψε, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο, ωστόσο για κάποιο λόγο αποβιβάστηκε, προσπαθώντας να μπει ξανά ενώ το πλοίο βρισκόταν στη διαδικασία του απόπλου.

Δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη – “Τον πέταξαν κυριολεκτικά στη θάλασσα”

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 36χρονου Αντώνη που δολοφονήθηκε από υπαλλήλους του πλοίου Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά.

Η οικογένεια του 36χρονου Αντώνη έχει συντριβεί ψυχολογικά όπως τόνισε ο δικηγόρος τους, Απόστολος Λύτρας που τόνισε πως «οι υπάλληλοι του πλοίου τον χτύπησαν και τον πέταξαν κυριολεκτικά στη θάλασσα ενώ ήταν πάνω στην μπουκαπόρτα του πλοίου που αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά προς το Ηράκλειο Κρήτης».

Μιλώντας στο Live News ανέφερε πως είχε κανονικά εισιτήριο, αλλά αυτό αποτελεί μια λεπτομέρεια καθώς θα έπρεπε να τον είχαν βοηθήσει από τη στιγμή που έπεσε στη θάλασσα.

Πηγή: newsit, ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα