Ελλάδα

Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου κατά του Απόστολου Λύτρα – Αντίδραση από την ΠΟΕΔΗΝ

Έντονη η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ για τη μη προφυλάκιση του δικηγόρου

Parallaxi
πειθαρχική-δίωξη-για-παράβαση-ποινικ-1176686
Parallaxi

Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου άσκησε ο Προέδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός κατά του Απόστολου Λύτρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου έχει παραπεμφθεί προς διερεύνηση στο Πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας, δηλαδή την απόφασή τους να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα της πράξης που ο ίδιος ομολόγησε.

Ο γνωστός ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής του απολογίας στην ανακρίτρια ο Απόστολος Λύτρας που αντιμετωπίζει κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κακούργημα για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα επιβάλλοντας του περιοριστικούς όρους να μην πλησιάσει το θύμα.

Οι όροι που επιβλήθηκαν είναι υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να μην την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τη μη προφυλάκιση του δικηγόρου

Την εντονότατη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον Απόστολο Λύτρα, μετά την ομολογία του ότι ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του.

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλεται η απόφαση των οργάνων να αφήσουν τον γνωστό ποινικολόγο ελεύθερο, παρόλο που ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία έπρεπε να ζητηθεί η γνωμάτευση ειδικού γιατρού.

Σημειώνεται ότι μετά την παραπάνω απόφαση των λειτουργών, ο Άρειος Πάγος ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες, αφενός λόγω της βαρύτητας της πράξης κακουργηματικού χαρακτήρα και αφετέρου, καθώς ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την πράξη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα