Πέθανε η σπουδαία ενδυματολόγος Anthea Sylbert στη Σκιάθο

Είχε 21 ταινίες στο ενεργητικό της, 2 υποψηφιότητες για ΟΣΚΑΡ κοστουμιών, 1 βραβείο ΕΜΜΥ και δεκάδες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ

Parallaxi
πέθανε-η-σπουδαία-ενδυματολόγος-anthea-sylbert-στ-1177217
Parallaxi

Την τελευταία της πνοή άφησε στην αγαπημένη της Σκιάθο η Anthea Sylbert, η σημαντικότατη Αμερικανίδα ενδυματολόγος γεννημένη τον Οκτώβριο του `37 στη Νέα Υόρκη.

Δούλεψε με τους καλύτερους και απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για το κορυφαίο «Chinatown». Πάντα σε στενή συνεργασία με τον Πολάνσκι, έντυσαν τη Φέι Ντάναγουεϊ στα μαύρα λόγω του πένθους της, και όχι στα κόκκινα, όπως θα ήταν πιο φυσικό για μια βαμπ που έφερε το μοιραίο στην παραμικρή της κίνηση.

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και από τύχη μαθήτευσε δίπλα σε έναν ενδυματολόγο, βοηθώντας τον στη σχεδίαση των κοστουμιών. Έκανε το ντεμπούτο της στο «Tiger makes out» με σκηνοθέτη τον Άρθουρ Χίλερ, πριν αυτός εκτοξευτεί με το «Love Story» ‒ στο καστ και ο Ντάστιν Χόφμαν, την ίδια χρονιά που έκανε το μπαμ με τον «Πρωτάρη». Έδωσε το στίγμα της στην αμέσως επόμενη δουλειά της, στο «Μωρό της Ρόζμαρι», το 1968. Ο Ρόμαν Πολάνσκι της ζήτησε να μεταφέρει το κλίμα της επίσκεψης του Πάπα στη Νέα Υόρκη, τρία χρόνια νωρίτερα, και συμφώνησαν πως οι κακοί της ταινίας δεν πρέπει να φορούν τα προφανή σκούρα ρούχα, αλλά, αντίθετα και απροσδόκητα, να εμφανίζονται με ανοιχτά χρώματα, για να φαίνονται φιλικοί και να μην τους υποψιάζεται κανείς.

Η θρυλική ενδυματολόγος του Χόλιγουντ, με 21 ταινίες στο ενεργητικό της, 2 υποψηφιότητες για ΟΣΚΑΡ κοστουμιών, 1 βραβείο ΕΜΜΥ και δεκάδες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, πέρασε στο Πάνθεον της κινηματογραφικής ιστορίας. Ηταν θερμή υποστηρίκτρια της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα. Το μοτο του ζευγαριού είναι: «Η Σκιάθος είναι η πιο πολιτισμένη κοινωνία που έχουμε γνωρίσει». Με το έργο τους έχουν συμβάλλει στην προβολή του νησιού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 9 το πρωί από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγία Λιμνιά)

Πηγη – skiathoslife.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα