Ελλάδα

Πιθανό απαγορευτικό απόπλου τις επόμενες μέρες – Τα «επικίνδυνα» δρομολόγια

Πολύ δυνατοί βοριάδες και λίγες βροχές αναμένονται και στα ανατολικά και νότια.

Parallaxi
πιθανό-απαγορευτικό-απόπλου-τις-επόμ-896828
Parallaxi

Με άστατο καιρό μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς βοριάδες στα πελάγη και όχι μόνοι οι οποίοι όμως ευτυχώς θα υποχωρήσουν. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τα νησιά του Αιγαίου θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους λιμεναρχεία διότι υπάρχει περίπτωση να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, βοριάδες έως και 8 μποφόρ θα ταλαιπωρήσουν τους επιβάτες στο Αιγαίο μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ περιορισμένες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Τη Μεγάλη Τρίτη ένα πεδίο υψηλών πιέσεων από την περιοχή της βορειανατολικής Ευρώπης θα φέρει ισχυρούς ανέμους, που θα αγγίζουν τα 8 μποφόρ, κυρίως στο κεντρικό Αιγαίο. Πολύ δυνατοί βοριάδες και λίγες βροχές αναμένονται και στα ανατολικά και νότια.

Προς χαρά όμως των εκδρομέων, από τη Μεγάλη Τετάρτη οι βοριάδες θα υποχωρήσουν. Τη Μεγάλη Πέμπτη με Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι πιο ήπιος, με λίγες βροχές προς τη βόρεια Ελλάδα, καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα