«Πράσινο» φως για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Προχωρούν οι εξελίξεις.

Parallaxi
πράσινο-φως-για-το-νέο-γήπεδο-του-παο-375873
Parallaxi

Προχωρούν οι εξελίξεις αναφορικά με την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφού την Τετάρτη (17/4), η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, άναψε το «πράσινο» φως για την εκπόνηση του ειδικού χωρικού σχεδίου.

H επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Πέγκα, ενέκρινε το ειδικό χωρικό σχέδιο του ΠΑΟΚ για την κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας.

Σύμφωνα και με τις σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, το αίτημα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ επισημαίνεται «ως έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και στην προσέλκυση σημαντικών διοργανώσεων που θα τονώσουν την τοπική οικονομία» ενώ σημειώνουν πως «οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις προκύψουν για τον δήμο Θεσσαλονίκης από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου θα αναληφθούν εξολοκλήρου από το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο του ΠΑΟΚ».

Πλέον, το θέμα της Νέας Τούμπας θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα (22/4), προκειμένου να υπάρξει η τελική γνωμοδότηση για να συμπληρωθεί ο φάκελος που θα στείλουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου θα γίνει με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος έπειτα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ ανάλογη συζήτηση θα υπάρξει την Παρασκευή (19/4) και στο συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να τρέξουν οι εξελίξεις για τη Νέα Τούμπα. (Πηγή: SDNA)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα