Ελλάδα

Πριν βγεις στο δρόμο μάθε που θα τρέχουν έργα

Που θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης.

Parallaxi
πριν-βγεις-στο-δρόμο-μάθε-που-θα-τρέχου-208629
Parallaxi

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας επί της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και, συγκεκριμένα, από τον Κόμβο Κ12 (κλάδος εξόδου από Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης) έως και τον Κόμβο Ρυσίου, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας: Η ώρα έναρξης των εργασιών είναι στις 8.00 το πρωί.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Επιπλέον, ξεκινά η συντήρηση και η ασφαλτόστρωση της οδού Μοναστηρίου, καθώς υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Το έργο θα εκτελεστεί από τη διασταύρωση Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Κ.Βάρναλη, τμήμα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών, θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες και έχει συνολική δαπάνη 496.000 ευρώ.

“Ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ξεκινά επιτέλους ένα σημαντικό έργο, αυτό της αναβάθμισης της Μοναστηρίου. Με την ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες που έχουν άμεση σχέση και με την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, είπε: “θα αλλάζει όψη η Μοναστηρίου, προς όφελος των δημοτών αλλά και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Το σημαντικό αυτό έργο γίνεται σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή”. (Πηγή: ΑΠΕ)

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα