Ελλάδα

Πυρά της αντιπολίτευσης για την ελεύθερη έλευση των ακροδεξιών χούλιγκαν από την Κροατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση Οικονόμου - Κ. Ζέρβας: Μέσα σε τόσους λίγους μήνες ξεχάσαμε τους όρκους που δώσαμε στον Άλκη.

Parallaxi
πυρά-της-αντιπολίτευσης-για-την-ελεύθ-1042319
Parallaxi

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη έλευση στην Ελλάδα των ακροδεξιών χούλιγκαν από την Κροατία, που κατέληξε στην δολοφονία του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ, ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητώντας μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

«Δυστυχώς έχουμε ακόμα ένα περιστατικό, όπου η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί να προσθέτει ασφάλεια, δημιουργεί ανασφάλεια» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, για τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Πυροφυλάκιο Π3, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι πριν είναι αργά. Η πολιτική δεν γίνεται μόνο με δηλώσεις. Η πολιτική γίνεται αλλάζοντας με μεγάλες μεταρρυθμίσεις τη ζωή μας και απαιτούμε μία μεγάλη μεταρρύθμιση στην ασφάλεια της κοινωνίας μας» τόνισε.

«Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται, δυστυχώς, να προστεθεί στα περιστατικά της αθλητικής βίας, αλλά και της ανασφάλειας που ζει η κοινωνία μας. Οργανωμένοι ακροδεξιοί χούλιγκανς από την Κροατία πέρασαν όλη την Ελλάδα και έφτασαν, πιθανά με ένα οργανωμένο σχέδιο, στη Φιλαδέλφεια» είπε ο κ. Φάμελλος και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νέου που έχασε τη ζωή του, συνέχισε: «Πρώτα από όλα θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε κάτι πιο σημαντικό από τις δηλώσεις για τα θέματα της αθλητικής βίας αλλά και γενικότερα της βίας. Το “ φτάνει πια” δεν αρκεί, όπως δεν αρκούν και τα συλλυπητήρια. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα: Πώς μπήκαν οι οργανωμένοι ακροδεξιοί χούλιγκαν στην Ελλάδα; Παρακολούθησε κανείς την πορεία τους; Υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο; Υπάρχει πλάνο της αστυνομίας; Τι λέει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί

«Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί», τονίζει και καταλήγει: «Θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για το γεγονός ότι κομβόι με ακροδεξιούς χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα μέχρι την Αθήνα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο».

Ν. Ανδρουλάκης: Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ενός ακόμη θύματος της τυφλής οπαδικής βίας, μας συγκλονίζει. Όπως και τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και υπογράμμισε: «Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της αστυνομίας ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και του πρωτοφανούς γεγονότος παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, φάλαγγα εκατοντάδων χούλιγκαν να διασχίζει τη χώρα χωρίς να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις».

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΚΡΟΑΤΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΟΠΑΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Ν. Σοφιανός: Να αποδοθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ

«Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και επιχειρησιακές ευθύνες της αστυνομίας για το οργανωμένο χτύπημα και τη στυγερή δολοφονία από φασίστες χούλιγκαν που έφτασαν από την Κροατία έως από το γήπεδο της ΑΕΚ» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μιλώντας σήμερα στον τ/σ Σκάι.

«Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες και σε πολιτικό επίπεδο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μέτρα προληπτικά ενάντια σε απεργίες και πορείες, έχουμε σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το συμβάν, κλούβα των ΜΑΤ σε 24ωρη βάση και περιπολικό να φυλάνε τις “λαμαρίνες” του κ. Μπακογιάννη στου Δρακόπουλου στο τέρμα Πατησίων αλλά έχουμε απουσία της αστυνομίας όταν έρχονται οργανωμένοι φασίστες με αυτοκίνητα και δολοφονούν».

Κ. Ζέρβας: Μέσα σε τόσους λίγους μήνες ξεχάσαμε τους όρκους που δώσαμε στον Άλκη.

Με δήλωση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζερβας κάλεσε την πολιτεία να μη αδρανεί στην αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού.

Όπως τόνισε «η είδηση της δολοφονίας ενός 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια ξυπνά εφιαλτικές μνήμες. Είναι πραγματικά εξοργιστικό πώς επιτρέψαμε να συμβεί ξανά, πώς μέσα σε τόσους λίγους μήνες ξεχάσαμε τους όρκους που δώσαμε στον Άλκη. Επιτέλους η Αστυνομία ας ξεριζώσει αυτό το απόστημα. Διακόσια άτομα διέσχισαν τη μισή Ελλάδα, για να δολοφονήσουν και δεν τους σταμάτησε κανείς. Μόνο θλίψη».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα