Ελλάδα

«Πυρετός» στα αγροτικά μπλόκα – Ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Μεγάλη σύσκεψη στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας ενόψει του συλλαλητηρίου.

Parallaxi
πυρετός-στα-αγροτικά-μπλόκα-ετοιμ-1113839
Parallaxi

Για το μεγάλο τους συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη (20/02) ετοιμάζονται οι αγρότες, με την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα, καθώς δε σκοπεύει να επιτρέψει να κατέβουν τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Μεγάλη, ευρεία σύσκεψη στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας ενόψει του συλλαλητηρίου

Αύριο το πρωί, στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών από όλη τη χώρα, ώστε να καταρτιστούν τα επιχειρησιακά σχέδια για την κάθοδο των αγροτών για το μεγάλο συλλαλητήριο. Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζει η ελληνική αστυνομία:  Το ένα, είναι οι αγρότες να επιμείνουν και να θέλουν να μπουν με τα τρακτέρ μαζικά στο κέντρο της Αθήνας. Από πλευράς αστυνομίας ξεκαθαρίζεται ότι αυτό δεν πρόκειται να επιτραπεί καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προτίθενται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει μία συνεννόηση ώστε να επιτραπεί η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ συμβολικού χαρακτήρα, ώστε τα τρακτέρ αυτά να πλαισιώσουν την πορεία. Στη σύσκεψη της Κυριακής θα καταρτιστούν δύο επιχειρησιακά σχέδια και για τα δύο αυτά σενάρια και θα εφαρμοστεί όποιο είναι κατάλληλο ανάλογα τις συνθήκες αλλά και τις προθέσεις των αγροτών.

Δεν κάνουν πίσω για τα τρακτέρ στο Σύνταγμα οι αγρότες

Από πλευράς των αγροτών, η αρνητική στάση της κυβέρνησης για τα τρακτέρ στην Αθήνα φαίνεται ότι, όχι μόνο δεν αποθαρρύνει αλλά αντιθέτως πεισμώνει το σύνολο των αγροτών οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, τόσο με την ελληνική αστυνομία, όσο και με το αρμόδιο υπουργείο. Οι αγρότες έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να φτάσουν μέσα στην Αθήνα με τριψήφιο αριθμό τρακτέρ ενώ, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, φαίνεται ότι υπάρχει η διάθεση να παραμείνουν στην Αθήνα για κάποια 24ωρα.

Από τη Δευτέρα, τα μπλόκα της Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν με πορεία με τα τρακτέρ πάνω στην εθνική οδό. Θα σταματήσουν στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου θα περιμένουν τους συναδέλφους τους από τα υπόλοιπα μπλόκα της Ελλάδας ώστε, την Τρίτη, να ξεκινήσουν όλοι μαζί συντεταγμένα με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας. Ήδη, από τη συμμετοχή που βλέπουν στις λίστες, χαρακτηρίζουν το συλλαλητήριο της Τρίτης ως τη μεγαλύτερη κινητοποίηση αγροτών στα χρονικά της χώρας μας. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσεις στις 18.30 το απόγευμα της Τρίτης ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θέλουν να παραμείνουν στο Σύνταγμα ως την Παρασκευή – ωστόσο πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο εξετάζεται καθώς είναι αρκετά δαπανηρό. Από την πρώτη στιγμή οι αγρότες είχαν συζητήσει να παραμείνουν στην Αθήνα για κάποια 24ωρα, ωστόσο αυτό για το οποίο δεν κάνουν πίσω είναι το ενδεχόμενο να φτάσουν όλα τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα