Ελλάδα

“Φρένο” στην κοπή δέντρων στα Εξάρχεια από τον Εισαγγελέα

Προσωρινή διακοπή του έργου μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες συνιστά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Parallaxi
φρένο-στην-κοπή-δέντρων-στα-εξάρχει-1078518
Parallaxi

Προσωρινή διακοπή του έργου του μετρό στα Εξάρχεια μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες γίνονται οι εργασίες κοπής δέντρων συνιστά η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ωστόσο δεν πρόκειται για δεσμευτική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση με βάση την οποία πραγματοποιεί τις εργασίες το συνεργείο στην πλατεία Εξάρχεια αφορά σύμβαση που υπεγράφη με την Περιφέρεια Αττικής και σχετίζεται με την αποψίλωση πρασίνου στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με μηνύησεις απάντησαν στην κοπή δέντρων οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την «Ανταρσία στις γειτονιές».

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ και του ρ/σ στο Κόκκινο 105,5 Κώστας Παπαντωνίου, λίγο μετά τις 14:30 έφυγε το συνεργείο που έκοβε τα δέντρα, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους κατοίκους και υπό την προστασία των ΜΑΤ.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, μέχρι την 1/1/24- Νάσος Ηλιόπουλος, πήγε στην πλατεία Εξαρχείων και ζήτησε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να μιλήσει με τον εργολάβο και να του επιδειχθεί η άδεια για την κοπή των δέντρων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν του επέτρεψαν να μιλήσει με τον εργολάβο και ο Νάσος Ηλιόπουλος όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσαν ότι θα καταθέσουν μηνύσεις.

Η επέλαση των συνεργείων που άρχισε να κόβει τα δέντρα της πλατείας Εξαρχείων ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 σήμερα (6/11) το πρωί. Κάτοικοι έσπευσαν αμέσως στην πλατεία εκφράζοντας την οργή τους ενώ βλέποντας τα δέντρα να κόβονται ξέσπασαν σε κλάματα.

Προς στιγμή επικράτησε ένταση με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών την ώρα που ισχυρές δυνάμεις από την ομάδα ΔΡΑΣΗ έκαναν συνεχώς περιπολίες μέσα και γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, από το πρωί ζητούν από τον εργολάβο να τους επιδείξει τη σχετική άδεια για τις εργασίες κοπής των δέντρων χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Όπως λένε, δεν γίνεται να εκτελούνται εργασίες χωρίς να υπάρχουν στον χώρο οι σχετικές άδειες που δηλώνουν τη νομιμότητα των εργασιών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα