Ελλάδα

Ρέντη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν

Στη δικογραφία υπάρχει μια λεπτομερέστατη περιγραφή για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης

Parallaxi
ρέντη-πώς-δρούσε-η-εγκληματική-οργάνω-1152025
Parallaxi

Νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως σχετικά με τη δομή και τον τρόπο που δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των συλληφθέντων που αποκαλύφθηκε μετά τα θλιβερά επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Στη δικογραφία υπάρχει μια λεπτομερέστατη περιγραφή για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης ενώ γίνεται εκτενέστατη αναφορά στους «μικρούς» και στους «μεγάλους».

Είναι χαρακτηριστικό το πως συζητούσαν αμέσως μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη. ««Ευθεία βολή και μπαμ. Όποιον πάρει ο Χάρος. Πήγαμε για να σκοτώσουμε» ήταν όσα ανέφεραν στις μεταξύ τους συνομιλίες.

Ο ρόλος των μικρών – Υποτάσσονταν στη βούληση των μεγάλων

Οι «μεγάλοι» της ιεραρχίας ήταν αυτοί που έδιναν τα όπλα και τις εντολές και οι «μικροί» ήταν αυτοί που τις εκτελούσαν. Όπως αναφέρουν σχετικά οι αστυνομικοί: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης είναι επιχειρησιακά δομημένη με εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή υπό την έννοια ότι τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους. Τα νεότερα ή κατώτερα μέλη υποτάσσουν τη βούλησή τους στα ανώτερα μέλη και όλοι μαζί διαμορφώνουν την βούληση της οργάνωσης».

Τι συνέβαινε με τις ομάδες κρούσης

Μόλις έδιναν το πράσινο φως οι «μεγάλοι» της ιεραρχίας οι «μικροί» έβαζαν σε εφαρμογή τα σχέδια κρούσης ενώ έκαναν και επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανέφερε ο Γιάννης Ρήγος στo OPEN.

Κύκλοι της αστυνομίας προσθέτουν επίσης πως: «Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που τα νεότερα-τα κατώτερα μέλη τους αποκαλούν «μεγάλους» και υποτάσσονται πλήρως στη βούληση και στις εντολές τους και τους αποκαλούμενους «μικρούς» δηλαδή άτομα νεότερης ηλικίας 16 έως 24 ετών οι οποίοι αποτελούν κατώτερα μέλη που χρησιμοποιούνται από την ηγετική ομάδα κυρίως ως δύναμη κρούσης προς επίτευξη αριθμητικής υπεροχής κατά την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις απολογίες των 67 συλληφθέντων

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις απολογίες των 67 συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και για σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων.

Το Σαββατοκύριακο οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν χθες (24/4) από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα αποφασιστεί και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

ην ογκωδέστατη δικογραφία ανέλαβαν συνολικά πέντε ανακριτές, ένας άντρας και τέσσερις γυναίκες δικαστικοί λειτουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δικογραφία που αφορά σε περισσότερα από 160 άτομα, εκ των οποίων οι 15 είναι ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει στοιχεία για τη δράση των συλληφθέντων, όπως επίσης και αποκαλυπτικές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

28 αδικήματα, εκ των οποίων τα 12 σε βαθμό κακουργήματος

Οι 68 κατηγορούμενοι καλούνται να αντικρούσουν κατά περίσταση 28 αδικήματα, εκ των οποίων τα 12 είναι σε βαθμό κακουργήματος. Τα αδικήματα αυτά είναι: Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση, ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση, εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο, διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο, εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση, διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη, βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, κλοπή κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία κατά εξακολούθηση, παράνομη κατοχή κροτίδων και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών.

Αυτοί είναι οι «8» αρχιχούλιγκαν πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη

Ο σκληρός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφεται με λεπτομέρειες στη δικογραφία μετά τις συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Ελευθερία Σπυράκη στο OPEN, οκτώ είναι τα πρόσωπα που αποτελούσαν τον πυρήνα της οργάνωσης και που επέλεγαν τους στόχους και σχεδίαζαν την εγκληματική δραστηριότητα. Όλοι τους είναι μέλη της Θύρας 7 του Ολυμπιακού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα