Ελλάδα

Ρόδος: Αποσύρονται οι πλωτές ξαπλώστρες από το beach bar

Τι υποστήριξαν εργαζόμενοι στην επιχείρηση

Parallaxi
ρόδος-αποσύρονται-οι-πλωτές-ξαπλώστρ-1027527
Parallaxi

Στην απομάκρυνση των πλωτών κατασκεύων που λειτουργούν ως ξαπλώστρες για τους λουόμενους μέσα στη θάλασσα, θα προχωρήσει έως τις 21 Ιουλίου, οπότε και λήγει η διορία της Κτηματικής Υπηρεσίας, η επιχείρηση beach bar στην Ρόδο, στην οποία σερβιτόρος καταγράφηκε σε βίντεο να σερβίρει μπαίνοντας στο νερό.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το κατάστημα θα πληρώσει και τα πρόστιμα των 10.400 ευρώ που έχει επιβάλλει το Λιμενικό σε ελέγχους που διενήργησε τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι της επιχείρησης υπογραμμίζουν, ότι οι πλωτές πλατφόρμες δεν είναι μόνιμες κατασκευές και δεν αποτελούν παράβαση της άδειας λειτουργίας, η οποίαόπως λένε, είναι στην διάθεση των αρχών. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί, ποια άδεια επικαλούνται, αφού αυτή έχει ανακληθεί από το 2015.

Εργαζόμενοι που μίλησαν στο ίδιο μέσο, δεν εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τις συνθήκες εργασίας, υποστηρίζοντας πως δεν δουλεύουν επί 8 ώρες βρεγμένοι και έχουν εφοδιαστεί από την εργοδοσία ακόμη και με ειδική στολή «η οποία στεγνώνει από το θαλασσινό νερό μέσα σε δύο λεπτά». Την ίδια ώρα, ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα, που του αποφέρει φιλοδώρημα, το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα