Ελλάδα

Σάμος: Το Λιμενικό έσωσε βρέφος με ΚΑΡΠΑ

Δείτε το βίντεο που συγκλονίζει

Parallaxi
σάμος-το-λιμενικό-έσωσε-βρέφος-με-καρπ-1049901
Parallaxi

Ώρες αγωνίας κατά την επιχείρηση διάσωσης βρέφους με ΚΑΡΠΑ σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/8) στη Σάμο. Ήταν όταν ο διακινητής έσκισε και βούλιαξε στη θέα των λιμενικών τη βάρκα με 37 μετανάστες.

Μια γυναίκα και ένα μωρό, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγινε και στους δύο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Το μωρό σώθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Αλλά η γυναίκα κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στη Σάμο:

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι όντως συγκλονιστικές.

Σε άλλο περιστατικό, στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/8), σε τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε 22 άτομα. «Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν, τα τέσσερα εξ αυτών κατέληξαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια, 8 ετών και 14 ετών, και ένα αγόρι 8 ετών».

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας, δήλωσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

«Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.

Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη».

Πηγή: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα