Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση το 4χρονο παιδάκι που ξυλοκοπήθηκε στα Μέγαρα – Δέχτηκε κλωτσιές στο κεφάλι

Τι αναφέρει η μητέρα του, για τον ξυλοδαρμό από τον πατριό του - Η ανακοίνωση από το Αγλαΐα Κυριακού

Parallaxi
σε-κρίσιμη-κατάσταση-το-4χρονο-παιδάκι-1104396
Parallaxi

Σοβαρούς τραυματισμούς φέρει το 4χρονο αγοράκι που διακομίστηκε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ύστερα από τον ξυλοδαρμό που υπέστη στα Μέγαρα. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη, βρίσκεται αστυνομική έρευνα, στην οποία συμμετέχουν και άντρες της ΟΠΚΕ, για τον εντοπισμό του 23χρονου φερόμενου ως δράστη και συντρόφου της 29χρονης μητέρας του 4χρονου αγοριού.

Το ενημερωτικό σημείωμα του νοσοκομείου αναφέρει ότι το παιδί διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του «Αγλαΐα Κυριακού», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Κατά την αρχική διακομιδή στο Γ.Ν. Θριάσιο, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία.

Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα. Το νοσκομείο τονίζει πως το 4χρονο αγοράκι βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Συγκλονίζει η μητέρα του 4χρονου: «Του έδινε κλωτσιές στο κεφάλι»

Συγκλονίζει η μητέρα του 4χρονου αγοριού το οποίο ξυλοκοπήθηκε από τον πατριό του και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση αρχικά στο Θριάσιο και στη συνέχεια στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

«Το παιδί είναι χάλια, είναι διασωληνωμένο. Και τα άλλα μου παιδιά είναι χτυπημένα από διάφορα αντικείμενα, όπως με ξύλα ή ό,τι άλλο έβρισκε. Με κλείδωνε μέσα στο σπίτι κι εμένα και τα παιδιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Ερωτηθείσα η μητέρα ειδικά για τα χθεσινά γεγονότα περιέγραψε πως «με έστειλε να πάω να πάρω τσιγάρα. Άφησα τον γιο μου πίσω που είναι 11 χρόνων μαζί με τον άλλον που είναι 10. Σήκωσε τον 4χρονο πολύ ψηλά με τα χέρια του και το έσκασε κάτω στο πλακάκι με όλη του την δύναμη και του έδινε κλωτσιές στο κεφάλι. Όταν έφθασα εγώ στο σπίτι το μόνο που άκουσα ήταν ένα ‘ααα’ από το παιδί».

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε η μητέρα οι ξυλοδαρμοί μέσα στο σπίτι ήταν καθημερινοί. Σύμφωνα με το Mega όταν η μητέρα ρώτησε τον σύντροφό της για το εάν χτύπησε πάλι το παιδί εκείνος της απάντησε ότι ζαλίστηκε το παιδί και λιποθύμησε.

«Τα μάτια του παιδιού ήταν γυρισμένα κι έβγαζε αφρούς. Αυτός δεν ήθελα να φωνάξουμε τις πρώτες βοήθειες και μετά σηκώθηκε κι έφυγε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πριν ένα μήνα έβαλε το παιδί μέσα σε λεκάνη με καυτό νερό»

Σχετικά με τα εγκαύματα που φέρει ο 4χρονος η μητέρα του δήλωσε πως «πριν ένα μήνα είχε βάλει καυτό νερό και μου λέει ‘φέρε μου τις κάλτσες απ’έξω’. Πέταξε το παιδί μέσα στην λεκάνη με το καυτό νερό. Έχει καεί ολόκληρο, όταν το είδα το παιδί που είπε ότι το έβαλαν τα άλλα παιδιά». «Δεν με άφηνε να κάνω βήμα», είπε καταλήγοντας η μητέρα του 4χρονου παιδιού απαντώντας την ερώτηση γιατί δεν έφευγε από το σπίτι.

πηγη ieidiseis protothema

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα