Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ έγινε αισθητή σε Μεσσηνία και Ηλεία

Ο σεισμός είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πύλου.

Parallaxi
σεισμική-δόνηση-52-ρίχτερ-έγινε-αισθητή-298710
Parallaxi

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 13:20, σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Ηλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή, ανοικτά της Πύλου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Μεθώνης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από την άλλη, ο σεισμός που έγινε αισθητός στις 13:21 σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Ηλείας, αλλά και της Ζακύνθου, είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ. Όσον αφορά το επίκεντρο της δόνησης, αναφέρει τον θαλάσσιο χώρο 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «η σεισμική δόνηση είχε διάρκεια, αλλά στην περιοχή μας επικρατεί ηρεμία». «Σε επικοινωνία που είχαμε με τους διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των κοινοτήτων δεν μας ανέφεραν κάποιο πρόβλημα που να προκλήθηκε από τη σεισμική δόνηση» πρόσθεσε ο κ. Καφαντάρης.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα