Ελλάδα

Σεισμός 5,7 ρίχτερ στο Ιόνιο

Η δόνηση ήταν ιδιαίτερη ισχυρή και έγινε αισθητή στην Αθήνα. 

Parallaxi
σεισμός-57-ρίχτερ-στο-ιόνιο-729300
Parallaxi

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά ενός λεπτού μεταξύ τους σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Στροφάδων.

Ο πρώτος σεισμός είχαν ένταση 4,1 Ρίχτερ και ο δεύτερος 5,8 Ρίχτερ. Ο πρώτος σημειώθηκε στις 9:11 πμ και ο δεύτερος στις 9:12 πμ.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και στην Αττική.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίστηκε 14 και 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων.

Οι σεισμοί είχαν εστιακό βάθος 34 χλμ και  21,4 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Πάντως, στη Ζαχάρω έχει δοθεί εντολή να ελεγχθούν τα σχολεία, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Χρήστος Στρατουλάκος.

Στην ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υπάρχουν δύο αναφορές σε σεισμούς ίδιου μεγέθους 5,7 Ρίχτερ στην περιοχή με διαφορά ενός λεπτού, ωστόσο ο Διευθυντής του Ινστιτούτου και Καθηγητής Σεισμολογίας Ακης Τσελέντης δήλωσε πως πρόκειται για ένα σεισμό.

«Βασικά είναι ένας σεισμός, είναι 5,7 Ρίχτερ. Δεν εμπνέει κανέναν λόγο ανησυχίας», ανέφερε ο κ. Τσελέντης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσουν και άλλοι μικρότερης έντασης, ενώ εκτίμησε ότι ήταν ο κύριος σεισμός.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα