Ελλάδα

Σέρρες: Νεκρό ένα παιδί μετά από την έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Δύο ακόμα παιδιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Parallaxi
σέρρες-νεκρό-ένα-παιδί-μετά-από-την-έκρ-944289
Parallaxi

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, με αποτέλεσμα να ξηλωθεί η πόρτα, να πεταχτεί επάνω στο παιδί και να τον τραυματίσει σοβαρά.

Άλλοι δύο μαθητές ηλικίας 6 και 11 ετών, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Στο σχολείο πραγματοποιούνταν εργασίες στον χώρο του λεβητοστασίου. Συγκεκριμένα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι ένας τεχνικός πήγε για να μετατρέψει τον κλασσικό λέβητα του σχολείου σε γεωθερμικό.

Ερωτήματα προκαλεί η επιλογή της διεύθυνσης του σχολείου να πραγματοποιηθούν οι ενέργειες αυτές σε ώρες που λειτουργούσε το σχολείο και ήταν γεμάτο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν τριάντα μέτρα, να πέσουν πάνω στα παιδιά και να τα τραυματίσουν.

Πληροφορίες θέλουν το παιδί που έχασε τη ζωή του, να είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία – ήταν μαθητής της 6ης δημοτικού – ενώ τα άλλα δυο ήταν μαθητές της 1ης τάξης και της 4ης δημοτικού.

Η πόρτα που σκότωσε τον μαθητή

Η γαλάζια μεταλλική πόρτα στη φωτογραφία είναι αυτή που σκότωσε τον μαθητή. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:30, την ώρα του διαλείμματος και ο 12χρονος βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο, όταν χτυπήθηκε. Όλα τα παιδιά ήταν μαθητές του ολοήμερου.

Υπ. Εσωτερικών και Παιδείας: Θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του μαθητή

Σε ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τον θάνατο μαθητή στις Σέρρες μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο τονίζουν πως θα διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και θα αποδοθούν ευθύνες.

Η ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μάς έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και στην οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου δήμο ώστε να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες.

Με πληροφορίες από ertnews.gr / news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα