Ελλάδα

Σκιάθος: Η επικίνδυνη συνήθεια που συνεχίζουν οι τουρίστες

Ρισκάρουν, με κίνδυνο τη ζωή τους, για μια φωτογραφία

Parallaxi
σκιάθος-η-επικίνδυνη-συνήθεια-που-συν-1193825
Parallaxi

Μια παράτολμη συνήθεια φαίνεται να συνεχίζουν, εδώ και χρόνια μερικοί τουρίστες στο νησί της Σκιάθου, παρά τις εκκλήσεις των αρχών, μένοντας όρθιοι πίσω ακριβώς από αεροπλάνα, την ώρα της απογείωσης. Στο σημείο του διαδρόμου απογείωσης συνωστίζονται προκειμένου να απαθανατίσουν μια φωτογραφία του αεροσκάφους με το κινητό τους, αψηφώντας τους επικείμενους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν, από τον αέρα και την πίεση που προκαλούν οι τουρμπίνες.

Πολλοί τουρίστες παρασύρονται, εκτοξεύονται, πέφτουν στο έδαφος, ενώ άλλοι σκύβουν προκειμένου να αποβούν τα χειρότερα. Μια εξαιρετικά παράτολμη δραστηριότητα, η οποία παρά τις επισημάνσεις των αρμόδιων, φαίνεται να συνεχίζεται και φέτος.

 

Η φωτογράφιση που κατέληξε σε νοσηλεία
Πριν από δύο χρόνια , το 2022, είχε σημειωθεί ένα τραγικό ατύχημα στο αεροδρόμιο του νησιού, όταν τουρίστρια εκτινάχθηκε στον αέρα από τα αέρια των τουρμπινών του αεροσκάφους. Η γυναίκα στεκόταν σε ένα πεζούλι δίπλα από τον διάδρομο απογείωσης, προσπαθώντας να τραβήξει ένα βίντεο την ώρα της απογείωσης. Η 61χρονη ,μεταφέρθηκε με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ στο κέντρο υγείας του νησιού και έπειτα με πλωτό ιδιωτικό σκάφος στο λιμάνι του Βόλου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα