Ελλάδα

Σοκαριστικό βίντεο από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο

Η στιγμή που το Canadair συντρίβεται

Parallaxi
σοκαριστικό-βίντεο-από-την-πτώση-του-canadair-1037227
Parallaxi

Τη στιγμή της συντριβής του Canadair που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο καταγράφει συνταρακτικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Το εναέριο μέσο, που είχε δύο χειριστές συνετρίβη, ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο. Ειδικότερα, το Canadair χάθηκε από το ραντάρ και λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως έπεσε σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμη η φωτιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είναι ελληνικό και οι πιλότοι είναι δύο.

To Canadair χάθηκε από τα ραντάρ και εντοπίστηκε από ελικόπτερα περιπολίας.

Σημειώνεται πως το Canadair ήταν CL-215 και είχε απογειωθεί από Νέα Αγχίαλο για Κάρυστο

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι είδαν την πτώση του αεροπλάνου.

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει  στο evima.gr  πως , «είδα το Canadair να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Ανακοίνωση για την πτώση αεροσκάφους Canadair CL-215 που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. 

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα