Ελλάδα

SOS εκπέμπουν οι κάτοικοι του Πουρίου Ζαγοράς

Λόγω κατολισθήσεων αδυνατούν να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή, ενώ έχουν εξαντληθεί τρόφιμα αλλά κυρίως φάρμακα,

Parallaxi
sos-εκπέμπουν-οι-κάτοικοι-του-πουρίου-ζα-1053909
Parallaxi

Η περιοχή της Ζαγοράς έχει για μία ακόμη φορά δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο νερού από τις έντονες βροχοπτώσεις, ωστόσο την ίδια στιγμή, έξι χιλιόμετρα μακριά, στο χωριό Πουρί του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS, καθώς λόγω κατολισθήσεων αδυνατούν να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή, ενώ έχουν εξαντληθεί τρόφιμα αλλά κυρίως φάρμακα, τη στιγμή που καταγγέλλουν ότι δεν βρίσκουν από πουθενά ανταπόκριση!

«Από την περασμένη Τρίτη δεν έχουμε νερό, το ρεύμα έχει έρθει από εκείνη την ημέρα μόλις για δύο ώρες και μετά κόπηκε πάλι» αναφέρουν κάτοικοι του Πουρίου, τη στιγμή που η επικοινωνία και η μετακίνηση προς Ζαγορά έχει γίνει αδύνατη. Από τη μία κατολισθήσεις έχουν φέρει στο οδόστρωμα βράχους και δέντρα, όπως και άλλα φερτά υλικά, ενώ έχουν πέσει δύο γέφυρες, στα σημεία Καλοκαιρινός και Ιμπραήμ Βρύση.

Οπως αναφέρει το magnesianews.gr η αδυναμία μετακίνησης δεν επιτρέπει τον εφοδιασμό του χωριού με είδη πρώτης ανάγκης. Αρκετοί ηλικιωμένοι δεν έχουν πλέον ούτε για δείγμα κάποιο από τα απαραίτητα γι’ αυτούς φάρμακα, κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο αυτήν τη στιγμή, ενώ τα τρόφιμα στα σπίτια και στο μίνι μάρκετ της περιοχής έχουν εξαντληθεί.

«Ούτε ψωμί δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή» σημειώνουν χαρακτηριστικά, εκφράζοντας αγωνία πλέον ακόμη και για επιβίωση, αλλά και την οργή τους γιατί δεν συναντούν κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους, όπως καταγγέλλουν.

Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα μέσα στο ίδιο το χωριό είναι επίσης πολλά. Ένα σπίτι όπως αναφέρουν οι Πουριανοί έχει καταρρεύσει, ενώ άλλο ένα βρίσκεται στα όριά του, με τους ανθρώπους να το εγκαταλείπουν, όπως και δύο ακόμη, αφού βρίσκονται κυριολεκτικά στα όριά τους.

Παράλληλα η εσωτερική οδοποιία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, με αποτέλεσμα το μισό χωριό να αδυνατεί να έρθει σε επικοινωνία με το άλλο μισό λόγω κατολισθήσεων!

Οι κάτοικοι του Πουρίου, του τελευταίου χωριού του ανατολικού Πηλίου σημειώνουν ότι παλεύουν μόνοι τους ν’ ανοίξουν τους δρόμους και δε βρίσκουν όπως αναφέρουν ανταπόκριση από πουθενά. «Δεν έχουμε ούτε τα απαραίτητα. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Χρειάζονται φάρμακα άμεσα» φωνάζουν και περιμένουν να εισακουστούν για να μη θρηνήσουν θύματα…

Πηγή: magnesianews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα