Ελλάδα

Σούβλισαν ταύρο σε πανηγύρι στην Κρήτη-Σφοδρές αντιδράσεις

Το πανηγύρι διοργανώθηκε χθες Κυριακή 23 Ιουνίου, έχοντας είσοδο για το «μενού» 15 ευρώ

Parallaxi
σούβλισαν-ταύρο-σε-πανηγύρι-στην-κρήτ-1179536
Parallaxi

Σούβλισμα ταύρου διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Καλουδιανών στην Κίσσαμο Χανίων, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις σε φιλοζωικές οργανώσεις και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, το πανηγύρι διοργανώθηκε χθες Κυριακή 23 Ιουνίου, έχοντας είσοδο για το «μενού» 15 ευρώ. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, όταν κυκλοφόρησαν οι σχετικές αφίσες, έχουν προκαλέσει αντικρουόμενες αντιδράσεις με αρκετούς χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για βαρβαρότητα.

Ο σύλλογος «η προστασία των ζώων» εξέδωσε ανακοίνωση που τόνιζε -μεταξύ άλλων- πως «για να γιορτάσουν το Άγιο Πνεύμα, αυτή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, θα στήσουν χορό και μουσικές γύρω από ένα σουβλισμένο ταύρο, πιστοί σε παγανιστικά «έθιμα» θεωρώντας ότι προάγουν πολιτισμό».

Σημειώνεται ότι ο ταύρος, βάρους 215 κιλών, παρά τις αντιδράσεις, σουβλίστηκε κανονικά. Ωστόσο, στη σχετική ανάρτηση του πολιτιστικού συλλόγου Καλουδιανών στο Facebook εκφράζουν έντονα την αντίρρησή τους στο γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση καταδίκης του συλλόγου «η προστασία των ζώων»:

«Χαρές και πανηγύρια εκεί στα Καλουδιανά Κισσάμου

Για να γιορτάσουν το Άγιο Πνεύμα, αυτή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, θα στήσουν χορό και μουσικές γύρω από ένα σουβλισμένο ταύρο, πιστοί σε παγανιστικά «έθιμα» θεωρώντας ότι «προάγουν πολιτισμό» .

Είναι δε τόσο περήφανοι για αυτό, που το μνημονεύουν στην αφίσα τους, ως πόλο έλξης.

Άλλωστε και το Άγιο Πάσχα δε συνοδεύεται με τη σφαγή των αμνών και το σούβλισμα τους στην πλειοψηφία της επικράτειας;

Και ύστερα μιλάμε για ηθική και ενσυναίσθηση…

Αγαπάτε αλλήλους!».

ΠΗΓΗ: in.gr 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα