Στ.Καλαφάτης: Η ανθεκτική Θεσσαλονίκη πιάστηκε για άλλη μια φορά στον ύπνο

Στα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Εντάξει".

Parallaxi
στ-καλαφάτης-η-ανθεκτική-θεσσαλονίκη-321173
Parallaxi

Στα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Εντάξει” του κεντρικού δήμου και βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Με δήλωση του ο κ.Καλαφάτης υποστηρίζει πως «η “ανθεκτική πόλη” Θεσσαλονίκη, πιάστηκε, για άλλη μία φορά, στον ύπνο. Μπορεί αυτή τη φορά να μην “πάγωσε το αλάτι”, μπορεί τα συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης να βγήκαν έγκαιρα στους δρόμους για να καθαρίσουν πεζοδρόμια, οδοστρώματα και δημοτικά κτίρια από τα φερτά υλικά, όμως αυτό που απουσίαζε ήταν η πρόβλεψη».

Πρόσθεσε πως «την παροιμία “κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε” δεν τη γνωρίζουν ούτε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ούτε οι αρμόδιοι της κυβέρνησης, αλλά και οι διοικήσεις των οργανισμών υπεύθυνων για τα δίκτυα υποδομής. Προτιμούν να γαϊδουρογυρεύουν».

Ο κ.Καλαφάτης αναφέρθηκε και στην ένταση του φαινομένου παραδεχόμενος πως “η ένταση ήταν τέτοια που θα προκαλούσε, ούτως ή άλλως, προβλήματα και ζημιές. Η Πολιτική Προστασία, όμως, καθώς και η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να έχουν ως κύριο αντικείμενο την ενημέρωση των πολιτών. Κι αυτό χθες δεν έγινε”.

Ο επικεφαλής των “Εντάξει” πρόσθεσε πως δεν υπήρξε ενημέρωση των πολιτών μετά την εκτόνωση του φαινομένου για τυχόν προβλήματα, καταλήγοντας πως “καλή η συμμετοχή σε δίκτυα όπως το Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων, αλλά με τα καμώματα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει καταντήσει ανέκδοτο”.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα